To je to što me zanima!

Službeno: Nizozemac Moniz je preuzeo klupu Slaven Belupa

Uz hrvatski nogomet ga se vezalo još 2015. godine kad je nakon Stanka Poklepovića trebao preuzeti Hajduk, ali otišao je na Otok. No, sad će se okušati na travnjacima HNL-a
Vidi originalni članak

Prvi nizozemski trener u HNL-u je 58-godišnji Ricardo Moniz koji je nakon epizode u mađarskom ZTE-u sjeo na klupu Slaven Belupa. Već je neko vrijeme bilo poznato da Zoran Zekić (49) više neće biti na klupi 'farmaceuta', a klub iz Koprivnice vodit će iskusni strateg.

NOVO LICE U KOPRIVNICI Promjene u Koprivnici: Zekića će zamijeniti Nizozemac, bivši trener Salzburga i Münchena

Riječ je o treneru koji je s RB Salzburgom svojevremeno osvojio dvostruku krunu u kojem mu je pomoćnik bio Niko Kovač, a u karijeri je vodio mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju.

Bio je i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčad nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu. Uz hrvatski ga se nogomet vezalo još 2015. godine kad je trebao naslijediti Stanka Poklepovića i postati novi trener Hajduka, ali tad je otišao na Otok.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Monza1995 05.06.2023.

    Bravo za Belupo još da se igrački pojačaju sa bar dvoje igrača drugo mjesto u HNLu im je zagarantirano

  • 05.06.2023.

    Dobar potez belupa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare