To je to što me zanima!

'Smetaju me predrasude! Isti je bio stav kako god da sam igrao'

Luka Modrić nedavno je osvojio drugi naslov prvaka Španjolske s Real Madridom i potvrdio da je kao vino - što stariji, to bolji. "Tu je moja kuća, ali ako procijene da nisam taj, spreman sam", kaže
Vidi originalni članak

Luka Modrić (34) došao je u Hrvatsku na kratki odmor nakon završetka glavnog dijela sezone i osvajanja naslova prvaka Španjolske s Real Madridom. U čije je osvajanje ugradio nemjerljiv doprinos i pokazao da ni s 34 godine na leđima nije nimalo usporio pa je dobivao hvalospjeve svjetskih medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić, hrvatska Zlatna lopta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Od dolaska u Madrid imao sam različite tretmane, od dvojbi da sam promašaj, pa do velikih priznanja i podrške. Uvijek sam to prihvaćao kao dio života u ovako velikom klubu kao što je Real, gdje su očekivanja kontinuirano velika, a pritisak stalno maksimalan. Smetalo me što se stvorila predrasuda, pa kako god odigrao stav je bio isti. Ponavljalo se "ima 34 godine, znanje je isto, ali noge i pluća ne služe kao prije", i sve u tom stilu - rekao je ponajbolji hrvatski nogometaš u povijesti u intervjuu za Sportske novosti.

- Ključno je ono što čovjek pokazuje na terenu, a ne koliko mu je godina, što priča ili što je nekoć napravio. Ne želim biti ni povlašten, ni zaštićen u kritici za nekakve minule zasluge, ali mislim da je fer i da sam zaslužio da me se procjenjuje temeljem onoga što pokazujem na terenu, a ne samo u kontekstu predrasude koliko mi je godina. Naposljetku, sam sebi sam najveći kritičar. Onog trenutka kada procijenim da više ne mogu pratiti ritmove, da nisam učinkovit, prvi ću to priznati i povući se. Nema teorije da živim uz dvojbu kako sam nekome teret, balast - dodao je.

MENADŽER MU TVRDI 'Bale ne ide, uživa u Madridu'

Htio bi završiti karijeru u "kraljevskom klubu", ali pitanje je hoće li moći jer ugovor mu traje još samo iduću sezonu.

- Real je moja kuća, ali Real odlučuje što je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ako Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa - rekao je Modrić.

Svi ga očekujemo u sjajnom izdanju i na predstojećem odgođenom Euru u dresu hrvatske reprezentacije, ako ne i na Svjetskom prvenstvu 2022. A što nakon lipnja 2021.?

- Idemo korak po korak. Znam dobro da nisam na početku karijere. No uvjerljivo osjećam da imam u nogama još nekoliko godina pravog nogometa. I siguran sam 100 posto da još želim igrati, da imam iste motive za trening, borbu, odricanja za pobjedu i trofeje. Najvažnije je da me zdravlje služi - rekao je Modrić za Sportske novosti i zaključio:

- Kako Real odluči, uzimajući u obzir što i trener misli, tako će biti. Nema stresa. Sad je najvažniji samo fokus na Real i potom Euro. Puno posla i veliki gušti. Treba uživati.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • CvjetnaRosa 22.07.2020.

    ovakav igrac se rada jednom u 100 god...znaci ne samo neupitni talent, nego sve sto krasi jednog vrhunskog sportasa i covjeka prije svega. Kralj i bok! grozim se dana kad ode u penziju 🥺

  • Dustov 22.07.2020.

    Lipo je reka,ponašanje i igra i sve odlike dovele ga do reala,nece se toga tek tako odreci,samim tim sto je 35-oj,je veliko priznanje koliko je jos dobar,ne sumnjam da ima jos jednu dobru godinu u realu i onda lipo uzivati u svemu...plodovi teskog rada.

  • TomislavNovosel-Ribek 22.07.2020.

    ako se ti umirovis u Realu...a to ti od srca zelim...dokazat ces da si u top 3 igraca Reala svih vremena...i u tom tri veznih svih vremena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare