Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Smetaju me predrasude! Isti je bio stav kako god da sam igrao'

'Smetaju me predrasude! Isti je bio stav kako god da sam igrao'

Luka Modrić nedavno je osvojio drugi naslov prvaka Španjolske s Real Madridom i potvrdio da je kao vino - što stariji, to bolji. "Tu je moja kuća, ali ako procijene da nisam taj, spreman sam", kaže

VIDEO

Luka Modrić (34) došao je u Hrvatsku na kratki odmor nakon završetka glavnog dijela sezone i osvajanja naslova prvaka Španjolske s Real Madridom. U čije je osvajanje ugradio nemjerljiv doprinos i pokazao da ni s 34 godine na leđima nije nimalo usporio pa je dobivao hvalospjeve svjetskih medija.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić, hrvatska Zlatna lopta

Pokretanje videa...

03:55

- Od dolaska u Madrid imao sam različite tretmane, od dvojbi da sam promašaj, pa do velikih priznanja i podrške. Uvijek sam to prihvaćao kao dio života u ovako velikom klubu kao što je Real, gdje su očekivanja kontinuirano velika, a pritisak stalno maksimalan. Smetalo me što se stvorila predrasuda, pa kako god odigrao stav je bio isti. Ponavljalo se "ima 34 godine, znanje je isto, ali noge i pluća ne služe kao prije", i sve u tom stilu - rekao je ponajbolji hrvatski nogometaš u povijesti u intervjuu za Sportske novosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ključno je ono što čovjek pokazuje na terenu, a ne koliko mu je godina, što priča ili što je nekoć napravio. Ne želim biti ni povlašten, ni zaštićen u kritici za nekakve minule zasluge, ali mislim da je fer i da sam zaslužio da me se procjenjuje temeljem onoga što pokazujem na terenu, a ne samo u kontekstu predrasude koliko mi je godina. Naposljetku, sam sebi sam najveći kritičar. Onog trenutka kada procijenim da više ne mogu pratiti ritmove, da nisam učinkovit, prvi ću to priznati i povući se. Nema teorije da živim uz dvojbu kako sam nekome teret, balast - dodao je.

'Bale ne ide, uživa u Madridu'
'Bale ne ide, uživa u Madridu'

Htio bi završiti karijeru u "kraljevskom klubu", ali pitanje je hoće li moći jer ugovor mu traje još samo iduću sezonu.

- Real je moja kuća, ali Real odlučuje što je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ako Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa - rekao je Modrić.

Svi ga očekujemo u sjajnom izdanju i na predstojećem odgođenom Euru u dresu hrvatske reprezentacije, ako ne i na Svjetskom prvenstvu 2022. A što nakon lipnja 2021.?

- Idemo korak po korak. Znam dobro da nisam na početku karijere. No uvjerljivo osjećam da imam u nogama još nekoliko godina pravog nogometa. I siguran sam 100 posto da još želim igrati, da imam iste motive za trening, borbu, odricanja za pobjedu i trofeje. Najvažnije je da me zdravlje služi - rekao je Modrić za Sportske novosti i zaključio:

- Kako Real odluči, uzimajući u obzir što i trener misli, tako će biti. Nema stresa. Sad je najvažniji samo fokus na Real i potom Euro. Puno posla i veliki gušti. Treba uživati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac