To je to što me zanima!

'Smetlar' nadmudrio bogataše: Montpellier pred prvom titulom

Klub za koji su igrali Laurent Blanc, Eric Cantona, Roger Milla i Carlos Valderrama pred prvim je naslovom u svojoj povijesti. Puno bogatiji i veći PSG polako zaostaje
Vidi originalni članak

Louis Nicollin (69) na čelu je Montpelliera već 38 godina. Vlasnik prve momčadi Le Championnata počeo je kao smetlar, a sad je multimilijunaš.

Taj vlasnik komunalne tvrtke valjda je jedini vjerovao da njegov klub ove sezone može biti ispred Paris Saint Germana, u čiju su momčad bogati šeici uložili 100 milijuna eura.

- Cijelu sam sezonu ponavljao da ćemo biti najbolji, a stalno su nas podcjenjivali. Valjda je sad svima jasno da smo najbolja momčad u Francuskoj - rekao je Nicollin.

“Smetlari” nikad u povijesti nisu bili prvaci, a njihov su dres nosili mnogi poznati igrači. Osam je godina njihov igrač bio Laurent Blanc, koji je i najbolji strijelac kluba u povijesti. Za Montpellier su igrali i Eric Cantona, Roger Milla, Valderrama...

PSG vrijedi 200 milijuna eura, a čini se da će ga nadmašiti momčad vrijedna ne više od 60-ak milijuna eura.

Prva zvijezda momčadi je Olivier Giroud, francuski reprezentativac, koji je s 21 golom najbolji strijelac lige. Kupili su ga iz drugoligaša Toursa. Tu je i Nigerijac John Utaka, koji je igrao s Kranjčarom u Portsmouthu. Sjajna je to klapa, koja grabi prema povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ikanonimus 02.05.2012.

    danas psg kiksa i monpelje je prvak

  • hej dude 02.05.2012.

    ajd da su ovaj članak stavili prije dva dana, al nakon sinoćnjeg remija Montpelliera ništa još nije gotovo!

  • mariokempes 02.05.2012.

    bacili su me na kladioni šupci nisu eviana mogli dobit.ajmo psg osvojite prvenstvo!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare