To je to što me zanima!

Snježani Pejčić brončana medalja iz prvog kompleta!

Snježana Pejčić, naša natjecateljica u streljaštvu, osvojila je olimpijsku broncu u disciplini 10 metara zračna puška. Medalje je dijelio Jacques Rogge
Vidi originalni članak

Hrvatska u Pekingu ima medalju! Prvo jutro nakon otvaranja Igara, u prvoj disciplini dana, riječka streljačica, 26-godišnja Snježana Pejčić, uzela je broncu iz prvog kompleta medalja podijeljenog na 29. olimpijskim igrama u Pekingu. Imala je čast da joj na postolju podno olimpijskih krugova besmrtnosti medalju oko vrata stavi osobno Jacques Rogge, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.
- U potpunom sam šoku - govorila je poslije svoja dva najbolja natjecateljska sata u karijeri brončana olimpijka u gađanju zračnom puškom s 10 metara udaljenosti.
- Imala sam tremu od početka do kraja. Malo lakše mi je bilo u sredini kvalifikacija, nakon dvadesetak ispucanih metaka, ali sva sam se tresla cijelo vrijeme. I još sam pod dojmom.
Snježanin finalni rezultat 101,9 krugova baš i ne pokazuje da se tresla, gađala je doista izuzetno dobro.
- Sreća da kamere dosta daleko stoje, pa se ne vidi toliko dobro. Vjerujte mi, nisam bila mirna.
Snježana je u finale ušla kao treća sa 399 krugova od 400 mogućih (oborila osobni i hrvatski rekord). Ispred nje bile su samo Ruskinja Ljubov Galkina (399 krugova) te Čehinja Katarina Emmons, koja je jedina pogodila 400 krugova te konačnom pobjedom i u finalu nastavila veliku obiteljsku tradiciju. I njen djed i njen otac, također strijelci, bili su olimpijski pobjednici.
Na vatrenu je liniju u finalu stalo osam djevojaka. Snježana je uspjela zadržati mirnoću i visoku koncentraciju, i da nije imala nešto slabija dva-tri metka bila bi i korak više. Ali, kad se zna da u olimpijskoj areni 15-ak djevojaka tek dva-tri milimetra dijeli od postolja, onda je njezim uspjeh tim dojmljiviji.
- Odmah sam se čula sa svojima doma. Ma svi su bili ludi od sreće. Gledali su me izravno na televiziji i kad smo se čuli nismo se mogli ni razabrati, samo smo kliktali, uzdisali i ljubili se - govorila je Snježana koja je odmah poslije dodijele medalja sprovedena na doping kontrolu.
Potom se službenim automobilom dovezla u Hrvatsku kuću, gdje ju je dočekao gromoglasan pljesak, blicevi desetaka fotoaparata, desetak kameta, stotine čestitara, buketi cvijeća i čaša šampanjca.

Olimpijske igre, streljaštvo, 10 m zračna puška (žene):

1. Katerina Emmons (Češ) 503.5
2. Ljubov Galkina (Rus) 502.1
3. Snježana Pejčić (Hrv) 500.9

U PEKING DOŠLA BEZ OČEKIVANJA
Svi me pitaju što očekujem od Olimpijskih igara i više stvarno ne znam što da odgovorim. Zapravo i ne razmišljam o plasmanu jer bi si samo stvarala pritisak, rekla je Snježana prije puta u Peking. Takav se pristup očito isplatio, iako je trema, kako kaže, itekako postojala. Snježana je rođena 13. srpnja 1982. u Rijeci, a članica je riječke Lokomotive. Dosad joj je najveći uspjeh bila svjetska juniorska bronca, a na Olimpijadu je došla kao potpuni autsajder. I zato je njena olimpijska priča još i ljepša... (mv)

CIMBALJ ŠPIRELJA U TOP 30
Druga naša predstavnica u ovoj disciplini, Suzana Cimbal Špirelja, nije bila toliko raspoložena kao Snježana. Ukupno je osvojila 393 boda i osvojila 30. mjesto. Inače, domaća streljačica Du Li, koja je osvojila zlato prije četiri godine u Ateni, bila je i najveća favoritkinja za zlato i na ovom natjecanju. No završila je natjecanje na petom mjesto.
- Ja sam imala tremu, a kako je tek njoj bilo - pitala se Snježana Pejčić u komentaru nakon osvojene bronce. (mv)

Idi na 24sata

Komentari 15

  • tatavanja 10.08.2008.

    Jesmo smiješna država. Kad netko nešto osvoji odma se svi slikaju ko zadnje seljačine(pogotovo dužnosnici i političari), ali me isto tako čudi što uopče znaju za streljaštvo.Snježana tebi svaka čast i čestitke od jednog strijelcaZpištolj. SRETNO

  • Bepo1606 09.08.2008.

    Kako možeš njezin uspjeh stavljat uz Thompsona.Nije ni vrijeme ni mjesto.Čestitke Snježani.

  • strijelac 09.08.2008.

    Snježana bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare