To je to što me zanima!

Soderling dobio Berdycha i u finalu je Roland Garrosa

Nije bilo samo teško, bilo je više od toga. Kada sam stigao razmišljao sam samo o 1. kolu, a sada sam opet u finalu, izjavio je Šveđanin Söderling
Vidi originalni članak

Šveđanin Robin Söderling drugu godinu zaredom je izborio plasman u finale Roland Garrosa. Söderling je u polufinalu pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.
Lani je Šveđanin u polufinalu također slavio u pet setova, i to protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza. I protiv Berdycha je Söderling pokazao da ima dobre živce. Češki 24-godišnji tenisač, trenutno 17. na ATP ljestvici, vodio je s 2-1 u setovima, ali Söderling nije gubio glavu. U četvrtom i petom setu smanjio je broj neforsiranih pogrešaka, a ukupno ih je napravio čak 63. No, imao je Söderling i 83 izravna poena, 19 više od Berdycha.
U četvrtom setu je Söderling do ključnog breaka stigao u šestom gemu, za vodstvo 4-2. Kada je servirao za set, spasio je break-priliku svog suparnika. U petom setu je Šveđanin oduzeo servis Čehu već u prvom gemu, ali je odmah potom izgubio i svoj. Novi break je Söderling napravio u sedmom gemu.
- Nije bilo samo teško, bilo je više nego teško. Tomaš je igrao odlično, udarao je snažne i ravne lopte koje su mi zadavale puno teškoća. Izvrsno je opet biti u finalu. Kada sam stigao ovdje, razmišljao sam samo o 1. kolu, a sada sam opet u finalu – izjavio je Söderling još na terenu, odmah nakon meča.
Dodajmo još da je Söderling ostvario šestu pobjedu u devetom dvoboju protiv Berdycha, kada su u pitanju mečevi na razini ATP turnira. Protivnik u nedjelju bit će mu Rafael Nadal.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_48022 04.06.2010.

    Osvaja soda!!!!!!!111

  • user_37063 04.06.2010.

    ha moj favoriti u finalu jea, bice dobra kvota u finalu protiv vjerojatno nadala sigurno priko 3 :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare