To je to što me zanima!

Soderling napokon uspio skinuti prokletstvo Rogera

Švedski tenisač našao se preko puta Rogera Federera 12 puta. Sve je izgubio. Ali ovaj puta je Soderling je briljirao i dobio prvog tenisača svijeta
Vidi originalni članak

Trinaest mečeva trebalo je Šveđaninu Robinu Söderlingu da napokon pobijedi najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera. 'Izabrao' je lijepi trenutak, četvrtfinale Roland Garrosa. Nakon dva i pol sata Söderling je pobijedio 3-6, 6-3, 7-5, 6-4 i tako zaustavio Federera u pokušaju obrane naslova na pariškoj zemlji. Podsjetimo, prošle godine je Švicarac baš preko švedskih leđa slavio u finalu 6-1, 7-6, 6-4 i tako kompletirao sve četiri krune na Grand Slam turnirima. Imao je Federer 12-0 u karijeri protiv Söderlinga prije utorka, ali bilo je evidentno da se Šveđanin strahovito uspinje u formi zadnjih godinu dana, te da će jednom osjetiti i kako je pobijediti Federera. Krenuo je pomalo sporo Šveđanin u meč, očito još uvijek osjećajući pritisak 12 izgubljenih mečeva. Izgubio je prvi set 6-3, ali se silno podignuo od početka drugog seta i do kraja nije usporio niti malo. Nevjerojatno je što sve Söderling može pogoditi, pogtovo forhendom, koji je briljantan. Nakon što je dobio drugi set 6-3, kiša je prekinula meč u delikatnom trenutku, kod 5-5 i 30-15 za Federera u trećem setu. Pri povratku na teren Söderling je uzeo dva gema zaredom i poveo 2-1 u setovima. Federer nije dugo čekao na odgovor, pa je četvrti set otvorio breakom, koji mu je na kraju malo značio. Söderling je igrao sve bolje, samopouzdanje mu je bilo maksimalno, pa je nakon vraćenog breaka došao do dvije break-prilike kod 3-3. Te dvije nije iskoristio, ali jest drugu pri rezultatu 4-4 nakon čega je mirno odservirao za jednu od najvećih pobjeda u karijeri.
U polufinalu će Söderling igrati protiv još jednog tenisača koji briljira na teniskim terenima zadnjih nekoliko mjeseci. Čeh Tomaš Berdych je doslovno pomeo s terena Rusa Mihaila Južnija. Bilo je 6-3, 6-1, 6-2 u meču gdje je Berdych imao dvostruko više izravnih poena (35-16), te čak 12 break-šansi (šest je iskoristio).
Rus je bio 'nijemi' promatrač u prvom ulasku Berdycha u polufinale nekog od Grand Slam turnira.


FEDERER: SODERLING JE ODIGRAO MEČ ŽIVOTA

Robin je valjda odigrao najbolji meč u karijeri. Igrao je sigurno bolje nego prošle godine kada je ovdje pobijedio Rafaela Nadala, rekao je prvi tenisač svijeta za ESPN.
- Ovo je predivno. Uživam igrati na ovom terenu i na ovom turniru. Nekoliko zadnjih puta sam bio blizu pobjede protiv Federera i stvarno bih žalio da mi je i ovom prilikom promakla pobjeda. Zato sam stalno sebi ponavljao da ga mogu pobijediti, odnosno, da ga moram pobijediti. Stvarno je lijep osjećaj pobijediti Federera - kratko je odmah nakon meča izjavio švedski tenisač.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • dusansk 01.06.2010.

    možda bude finale Berdih-Djoković ???

  • tornado_ 01.06.2010.

    soderling je zasluženo u polufinalu. igra odlično. da se igralo na nekoj drugoj podlozi mislim da bi federer skoro sigurno dobio, ali ova mu najmanje odgovara. ne treba otpisati soderlinga u finalu protiv nadala kojem se svi nadamo. bit će zanimljivo vidjeti ko će osvojiti RG

  • user_37063 01.06.2010.

    reka san kad je prosa mec protiv cilica da sođa ide do kraja i ostajem pri tome covjek igra strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare