To je to što me zanima!

Šofer, pokvario se GPS? Igrači Barce se izgubili u S. Arabiji!

Messi, Rakitić i družina trebali su doći u kamp Al Ittihada na dogovorenu presicu uoči utakmice, ali šofer autobusa je previše vjerovao GPS-u pa su Katalonci odlutali 'samo' 30 km dalje...
Vidi originalni članak

GPS je sjajna stvar, zar ne? Možemo otputovati u bilo koji dio svijeta i bez problema šetati ulicama gradova bez gomile karata i mapa i to sve uz pomoć tehnologije. No ta tehnologija nekad zna poprilično zeznuti pa se možemo izgubiti u prijevodu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

E pa upravo su se u prijevodu izgubili i nogometaši Barcelone koji u četvrtak igraju polufinale Superkupa protiv Atletico Madrida. Ernesto Valverde i Sergio Busquets su trebali u 15 i 30 po lokalnom vremenu stati pred mikrofone, ali klupski autobus se malo pogubio po Jeddahu, u gradu Saudijske Arabije gdje se i igra Superkup.

Messi, Rakitić i družina trebali su doći u kamp Al Ittihada na dogovorenu pressicu, ali šofer autobusa je previše vjerovao GPS-u pa su Katalonci odlutali 'samo' 30 km dalje! Naime, oni su završili kod stadiona King Abdullah Sports City gdje će Barca i igrati protiv Atletica, ali promašili su termin.

Vozač je za promašenu lokaciju okrivio GPS, a španjolski mediji pišu da je do problema došlo nakon što je u aplikaciju upisao krivu adresu te se nakon toga totalno izgubio u gustom prometu. Klupski dužnosnici su tada shvatili da ipak ništa od presice te su detalje brže-bolje javili i organizatorima. 

Kako ne bi još dodatno izgubili na vremenu, Katalonci su usput i ostali na stadionu gdje su odradili trening, a na presicu će se uputiti nešto kasnije. 

Dok se Barca gubi po Saudijskoj Arabiji, prvi polufinalni dvoboj Superkupa od 20 sati igraju Valencia i Real Madrid...

Sigurno se pitate zašto u Superkupu sudjeluju četiri momčadi i još se sve odvija u Saudijskoj Arabiji? Pa novac je odgovor. Španjolski Superkup, koji se igra od 1982. godine, prvi put je organiziran u ovom formatu s četiri momčadi, a ne dvije nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Frenkyy 09.01.2020.

    Vjerojatno će i za ovo Valverde bit kriv!

  • lokal patriota 09.01.2020.

    ŠOFER ili ti vozač vjerojatno ima i pametni mobitel ili netko u busu??? i aplikaciju za navigaciju.

  • majmaj 08.01.2020.

    Izgubili su se prvo u rimu i liverpoolu, stalno se gube

Komentiraj...
Vidi sve komentare