To je to što me zanima!

Šok! Bivši golman Dinama Ivan Turina preminuo u 33. godini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši golman Dinama Ivan Turina iznenada je preminuo u 33. godini života. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u stanu u Stockholmu, u kojem je od 2010. godine igrao za AIK...
Vidi originalni članak

Hrvatski nogomet potresla je velika tragedija u četvrtak ujutro kada je iznenada u 33. godini života preminuo golman Ivan Turina. 

Bivši golman Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske pronađen je mrtav u svojem stanu u Stockoholmu gdje je igrao za švedskog prvoligaša AIK, piše švedski portal Aftonbladet.

Policija je objavila da je njegovo beživotno tijelo pronašla nešto prije 7.30 u četvrtak, a u stan su došli na dojavu Ivanovih susjeda.

- Mogu potvrditi da je Turina mrtav - rekao je šef stockholmske policije Patrick Nuss te dodao da sumnjaju na prirodan uzrok smrti.

Prema izvješću Turina je preminuo u snu, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvije kćeri blizanke. Turininu obitelj odmah po tragediji posjetio je predsjednik AIK-a John Segui, koji im je izrazio sućut.

- Srce Ivana Turine je noćas (sa srijede na četvrtak) prestalo kucati. Doktori nisu mogli napraviti ništa po svom dolasku oko 7.30 ujutro. Ovo je jednostavno grozno - rekao je sportski direktor AIK-a Bjorn Wesström.

Od Dinama do AIK-a

Turina je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je igrao od 1998. do 2007. godine, a u tom vremenu je bio na posudbama u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu i Osijeku. Za internacionalnu karijeru odlučio se 2007. kad je potpisao za grčku Skodu Xanthi u kojoj je proveo sezonu, a nakon toga je prešao u poljski Lech Poznanj u kojem je također odigrao jednu sezonu. Na kratko se vratio u Dinamo 2010. godine, ali nije dobio pravu priliku nakon čega je potpisao ugovor s AIK-om iz Stockholma u kojem je igrao do smrti, tri godine.

AIK, koji je 2010. godine proživljavao krizu, je u potrazi za golmanom izabrao Turinu, koji je u kratko vrijeme postao miljenik navijača. Osvojio ih je požrtvovnošću i sjajnim obranama te je uvijek bio prvi izbor za golmana te jedan od najboljih u švedskoj Premier ligi.

Uz deset nastupa za mlade hrvatske selekcije (U-17, U-19 i U-20), Turina je jednom nastupio i za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Hong Konga.

U veljači potpisao trogodišnji ugovor

Da ništa ne sluti na loše zdravstveno stanje govori i Turinin potpis na novi trogodišnji ugovor u veljači čime je postao jedan od najbolje plaćenih igrača u AIK-u.

- Naravno da sam sretan. Uvijek sam govorio da želim ostati ovdje kao i moja obitelj, koja također želi biti u Stockholmu - rekao je Turina prije par mjeseci pri potpisivanju ugovora.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • KristianSiničić 06.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ArinaDraženović 03.05.2013.

    Neka te ANĐELI čuvaju

  • sala 03.05.2013.

    a znali su da ima problem sa srcem iskrena sucut

Komentiraj...
Vidi sve komentare