Obavijesti

Sport

Komentari 148

Šok! Bivši golman Dinama Ivan Turina preminuo u 33. godini

Šok! Bivši golman Dinama Ivan Turina preminuo u 33. godini
12

Bivši golman Dinama Ivan Turina iznenada je preminuo u 33. godini života. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u stanu u Stockholmu, u kojem je od 2010. godine igrao za AIK...

VIDEO

Hrvatski nogomet potresla je velika tragedija u četvrtak ujutro kada je iznenada u 33. godini života preminuo golman Ivan Turina. 

Bivši golman Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske pronađen je mrtav u svojem stanu u Stockoholmu gdje je igrao za švedskog prvoligaša AIK, piše švedski portal Aftonbladet.

Policija je objavila da je njegovo beživotno tijelo pronašla nešto prije 7.30 u četvrtak, a u stan su došli na dojavu Ivanovih susjeda.

- Mogu potvrditi da je Turina mrtav - rekao je šef stockholmske policije Patrick Nuss te dodao da sumnjaju na prirodan uzrok smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema izvješću Turina je preminuo u snu, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvije kćeri blizanke. Turininu obitelj odmah po tragediji posjetio je predsjednik AIK-a John Segui, koji im je izrazio sućut.

- Srce Ivana Turine je noćas (sa srijede na četvrtak) prestalo kucati. Doktori nisu mogli napraviti ništa po svom dolasku oko 7.30 ujutro. Ovo je jednostavno grozno - rekao je sportski direktor AIK-a Bjorn Wesström.

Od Dinama do AIK-a

Turina je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je igrao od 1998. do 2007. godine, a u tom vremenu je bio na posudbama u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu i Osijeku. Za internacionalnu karijeru odlučio se 2007. kad je potpisao za grčku Skodu Xanthi u kojoj je proveo sezonu, a nakon toga je prešao u poljski Lech Poznanj u kojem je također odigrao jednu sezonu. Na kratko se vratio u Dinamo 2010. godine, ali nije dobio pravu priliku nakon čega je potpisao ugovor s AIK-om iz Stockholma u kojem je igrao do smrti, tri godine.

AIK, koji je 2010. godine proživljavao krizu, je u potrazi za golmanom izabrao Turinu, koji je u kratko vrijeme postao miljenik navijača. Osvojio ih je požrtvovnošću i sjajnim obranama te je uvijek bio prvi izbor za golmana te jedan od najboljih u švedskoj Premier ligi.

Uz deset nastupa za mlade hrvatske selekcije (U-17, U-19 i U-20), Turina je jednom nastupio i za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Hong Konga.

U veljači potpisao trogodišnji ugovor

Da ništa ne sluti na loše zdravstveno stanje govori i Turinin potpis na novi trogodišnji ugovor u veljači čime je postao jedan od najbolje plaćenih igrača u AIK-u.

- Naravno da sam sretan. Uvijek sam govorio da želim ostati ovdje kao i moja obitelj, koja također želi biti u Stockholmu - rekao je Turina prije par mjeseci pri potpisivanju ugovora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener