To je to što me zanima!

Šok u Kataloniji! Barcelonu će zbog propusta izbaciti iz kupa?

U utakmici koja je odigrana prošli tjedan, za Katalonce je nastupio mladi Juan Brandariz Chumi koji je bio pod suspenzijom u drugoj momčadi Barcelone. Mundo Deportivo tvrdi da nije imao pravo nastupa u Kupu...
Vidi originalni članak

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala španjolskog kupa izgubila kod Levantea, no čini se da bi iz Kupa kralja mogla letjeti i prije uzvratne utakmice koja se igra danas navečer.

Naime, u utakmici koja je odigrana prošli tjedan, za Katalonce je nastupio mladi Juan Brandariz Chumi koji nije imao pravo nastupa. Mladi veznjak inače nastupa za Barceloninu drugu momčad koja se natječe u trećoj španjolskoj ligi te je tamo dobio pet žutih kartona, što znači da je bio pod suspenzijom. No Ernesto Valverde, koji izgleda nije znao za to, uvrstio ga je u prvi sastav, piše Mundo Deportivo.

Barcelona je ekspresno odbacila sve optužbe, objavivši kako nisu pogriješili te da je Brandariz imao pravo nastupa jer kup i španjolska treća liga nisu isto natjecanje.

Do uzvratne utakmice je preostalo nekoliko sati, a još nije poznato hoće li Blaugrana snositi kakve posljedice. No sigurno je da Brandariz večeras vjerojatno neće nastupati jer je Barcelona u prvoj utakmici izgubila 2-1 od Levantea i voda im je u ušima. Valverde je tada izveo kombinirani sastav, ali danas će izabrati najjači sastav.

Sličan problem imao je i Real Madrid 2015. godine koji je u konačnici izbačen iz Kupa. Denis Čerišev tada je zaigrao za madridski sastav, no tu ne bi bio nikakav problem da Rus nije dobio žuti karton u istome natjecanje u dresu Villarealla, u kojem je bio na posudbi.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • 17.01.2019.

    Ovo govori dovoljno o vaznosti kupa

  • Matematičar_Opatija 17.01.2019.

    Zar je tesko ic na twitter od Barcelone prije nego se napise ovakav clanak???????

  • bepis1 17.01.2019.

    Nema nikakvog krsenja pravila, liga i kup nisu isto natjecanje i kartoni se ne skupljaju, znaci ako igrac skupi 5 zutih u ligi, kao chumi, on i dalje moze nastupat u kupu. Dok mislim da se crveni karton prenosi na sva natjecanja, bez obzira na ligu i kup.

Komentiraj...
Vidi sve komentare