To je to što me zanima!

Šok u Šangaju: Grk Tsitsipas slavio protiv Novaka Đokovića

Stefanos Tsitsipas, sedmi igrač svijeta, slavio je u šokantnoj pobjedi protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića s 3-6, 7-5, 6-3.  Ovim je porazom Đoković ugrozio prvo mjesto na ATP ljestvici
Vidi originalni članak

Grk Stefanos Tsitsipas pobijedio je u polufinalu ATP masters turnira u Šangaju prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 3-6, 7-5, 6-3. 

Đoković porazom od sedmog igrača svijeta Tsitsipasa neće braniti titulu u Šangaju, izgubio je 820 bodova i ugrozio prvo mjesto na ATP listi. Naime, Đoković ima samo 320 bodova više od Rafaela Nadala, a do kraja sezone Novak brani finala iz ATP u Parizu i završnog mastersa u Londonu, za razliku od Nadala koji je prošle godine propustio oba turnira. 

Tsitsipas će u polufinalu Šangaja igrati protiv četvrtog igrača svijeta Rusa Danila Medvjedeva koji je slavio protiv Talijana Fabija Fogninija s 6-3, 7-6 (4).

(eg)

Idi na 24sata

Komentari 28

  • nijetebriga 11.10.2019.

    Meca sa Novakom se ne treba bojati, svako ga moze dobiti,treba se samo igrati svoju igru umjesto njega gledat sta on radi i kako igra.. Stefano je zasluzeno pobjedio, igrao je nakon prvog izgubljenog seta sa 6:3 svoju igru druga dva seta..drsko -precizno, kocentriran na sebe..5:7 i 3:6

  • Syrian 11.10.2019.

    Ovo je jako dobro. Ako Nadal uzme prvo mjesto, bit će 1. nositelj na AO, a to znači da izbjegava i Federera i Đokovića do finala.

  • Mili285 11.10.2019.

    Đole majke ti počni ponovno jest meso, nema od kupusa ništa 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare