To je to što me zanima!

Šok za Federera: Thiem izbacio Švicarca u trećem kolu Rima...

Federer je ispao u Rimu, na jedinom masters turniru uz Monte Carlo, koji Švicarac nije uspio osvojiti. Bolji od njega bio je Austrijanac Dominic Thiem
Vidi originalni članak

Najbolji austrijski tenisač Dominic Thiem pobijedio je Rogera Federera 7-6 (2), 6-4 u trećem kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Rimu, uz turnir u Monte Carlu jedinog iz serije Mastersa koje Švicarac nikada nije uspio osvojiti. 

Federera su u poraz odvele brojne neforsirane pogreške (34) te propuštene prilike u prvom setu, u kojem je drugi tenisač svijeta prvi došao do breaka (3-2), ali tu prednost ispustio već u sljedećem gemu. Thiem je prvi set osvojio u tie-breaku, u kojem je Švicarac poveo 2-1, da bi austrijski 22-godišnjak nanizao šest poena.

Aktualni pobjednik umaškog ATP turnira u drugom je setu do ključnog breaka došao u petom gemu te nakon 78 minuta igre stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Za razliku od Federera, Thiem je napravio samo 13 neforsiranih pogrešaka, a nadigrao je Švicarca i u kategoriji izravnih poena (28-19).

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a Federer je u prvom, odigranom u siječnju ove godine na tvrdoj podlozi u Brisbaneu, lakoćom svladao (6-1, 6-4) 12 godina mlađeg Austrijanca.

Ovim porazom nastavljeno je Švicarčevo 'rimsko prokletstvo' koje traje od 2000.- i njegovog prvog nastupa na ovom turniru, na kojem je četiri puta gubio u finalu, a posljednji put prošle godine od Novaka Đokovića.

ATP Rim - 3. kolo

Dominic Thiem (Aut/13) - Roger Federer (Švi/3) 7-6 (2), 6-4 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • zi_zippo 12.05.2016.

    kakav šok,pa Thiem je bio favorit u ovom meču za svakoga tko prati tenis proteklih 2-3 godine

  • verdax 12.05.2016.

    Stvarno je Ćorić zasad čisti prosjek, njemu treba jedno polufinale na jačem turniru da konačno skoči u top 20, a on redovito ispada u 1. ili drugom kolu. Ako tako nastavi ništa od njega, bar ne od velike karijere.

  • Nevitan 12.05.2016.

    Najjaci su mi ovi sto porede Corica sa Djokovicem. Ni na jednom vecem turniru ne moze dalje od 2-3 kola.Ima 20 godina nema osvojen turnir a porede ga sa Djokovicem. Djokovic je sa 19 godina osvojio masters u Majamiju,sa 20 godina osvojio AO. Bio na trecem mestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare