To je to što me zanima!

Šokantne poruke! Igračicama prijete silovanjem i ubojstvom

Poruke koje je dobila engleska nogometašica Karen Carney sad ima i policija. Engleska javnost je zgrožena, a izbornik ženske reprezentacije Phil Neville traži zaštitu svojih igračica
Vidi originalni članak

Prva poruka stigla joj je nešto nakon 21 sat. U njoj je korisnik pod nadimkom dzo09 napisao: 'Koliko vam šansi treba da zabijete u drugom poluvremenu, glupe ku*ke?'.

Uslijedila je druga: 'Želim ti da dobiješ rak i leukemiju', nakon toga i treća, najgora u kojoj je prijetnja silovanjem i ubojstvom.

Sve poruke objavio je Daily Mail, koji donosi naslov:

- Predugo smo ignorirali zlostavljanje, sad je van kontrole.

Karen Carney, nogometašica Chelseaja i engleske reprezentacije prijavila je poruke, a podržao ju je izbornik engleske ženske reprezentacije i bivši nogometaš Manchester Uniteda Phil Neville, koji je javno objavio šokantne poruke.

Policija ima poruke

- Ovo je nedopustivo! Zašto Instagram ništa ne radi kako bi zaštitio moje igračice koje koriste tu platformu? - napisao je Phil Neville.

Suigračica Karen Carney također je dobila šokantnu poruku u kojoj joj prijete silovanjem i ubojstvom.

Tipovi iza nadimaka dzo09 i benhughes_15, kao i većina internetskih zlostavljača i trolova, uvjereni su da ih se ne može naći i da su sigurni u toplini svog doma dok vrijeđaju i prijete. Ali u krivu su. Sve što je napisano na internetu, ostavilo je nekakav trag, samo je pitanje hoće li se s s njima netko od institucija pozabaviti. 

Engleska javnost je zgrožena i traži da se pokrene istraga i kažnjavanje ovakvih prijetnji koje su sve češće, a sadržaj poruka je sve odvratniji. Daily Mail piše kako je zabrinjavajući porast govora mržnje na internetu i društvenim mrežama.

Nakon svega javila se i igračica.

- Jako sam uznemirena ovakvim porukama. Odmah sam ih prijavila klubu što je standardna procedura. Vjerujem da će se institucije uključiti i pobrinuti da se ovako nešto ne ponovi ni meni ni ostalim igračicama. Hvala mom klubu Chelseaju i engleskom savezu koji su moju prijavu proslijedili policiji - napisala je Karen Carney.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 23.10.2018.

    To više liči na kletvu nego na prijetnju.

  • Papatest 23.10.2018.

    Kakvo silovanje,one same daju

  • don_luciano 23.10.2018.

    Ništa od toga,par rundi pića,nije proša ticket i eto glupost.Nema nista od toga vec samo ljudska nepromišljenost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare