To je to što me zanima!

Šokota: Enke je bio dobar prijatelj, a ne samo suigrač

Tomo Šokota je s preminulim Robertom Enkeom dvije godine igrao u Benfici. Napadača Lokerena šokirala je vijest o Enkeovu samoubojstvu...
Vidi originalni članak

Željko Sopić danas je u Lokomotivi, već je u veteranskim godinama. A prije 13 godina prvi je put upoznao Roberta Enkea.
- Dok sam bio u Borussiji iz Möchengladbacha, on je imao 19 godina. Stariji se golman ozlijedio, pa je Enke dobio priliku i bio je te sezone naš najbolji igrač, bez premca. Htjeli su ga najveći svjetski klubovi, Milan ga došao po njega. Ali, on je otišao u Benficu zbog Yuppa Heynckesa, koji je tamo bio trener - ispričao je Sopić nakon što je čuo tužnu vijest.
- Bio je odličan dečko, normalan, nikad ne bih rekao. Strašno! - dodao je Sopić.
Tragična smrt golmana Hannovera Roberta Enkea potresla je cijeli nogometni svijet pa tako i njegovog nekadašnjeg suigrača Tomu Šokotu, s kojim je dijelio svlačionicu Benfice skoro dvije sezone.
- O Robertu mogu reći samo sve najbolje, ne samo da smo bili suigrači nego smo se družili i privatno. Bio je sjajan momak i pravi profesionalac, dobar, pristojan, komunikativan - govorio je šokirani Šokota. Vijest da se njegov bivši suigrač ubio duboko ga je potresla. I ostavila u nevjerici.
- Jutros, kad sam čuo što se dogodilo, zapitao sam se što čovjeka potakne na takav potez. Pročitao sam da je imao obiteljskih problema, ali ipak... - s puno tuge u glasu govorio je Šokota. Nešto je čudno u toj Tominoj vezi s Benficom, dok je igrao tamo proživio je još jednu tragediju. Na rukama mu je preminuo suigrač Mikos Feher.
- Nerado se prisjećam tog dana, sve nas je strašno pogodila njegova smrt. Jednostavno se srušio, svi smo mu pohitali u pomoć, no pomoći nije bilo. Izdalo ga je srce. U tim trenucima ne možeš ne promisliti o sebi i svojoj budućnosti, upitati se hoće li se i meni ovako nešto dogoditi. Nije lako, pokušavaš ne misliti na takve stvari, nego samo pozitivno... - sjetno je govorio Šokota.

KLASNIĆ: UH, TO JE STVARNO STRAŠNO
Na bundesligaškim travnjacima Ivan Klasnić je odigrao ogroman broj utakmica, ali protiv Hannovera nikad nije bilo lako. Robert Enke bio je odličan golman.
- Žena mi je javila za tragediju, nisam mogao vjerovati. Znam da je doživio veliku tragediju prije tri godine, uvijek mi se činio miran i povučen, ali nikad ne bih rekao da će to učiniti. Uh, strašno - rekao je Klasnić.
- Što da kažem, nemam riječi. Tragedija, to je tragedija. Pokoj mu duši - kazao je Joey Šimunić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • rođin rođo1 11.11.2009.

    moram priznat da se sa šokotom slažem i pitam šta čovjeka potakne na tako nešto.ovo je stvarno strašno i žalosno.ovako nešto kad pročitam stvarno budem potresen i tužan.počivao u miru.............

  • JAX 11.11.2009.

    njegov odlazak je nemjerljiv gubitak za njemacki nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare