To je to što me zanima!

Solarijev je plan s Modrićem potpuno uspio! Luka briljira

Samo su četvorica igrača Reala ove sezone sudjelovala u više golova: Benzema, Bale, Sergio Ramos i Vinicius. Modrić je zabio ili asistirao za njih devet
Vidi originalni članak

I u trenucima dok je primao najveća priznanja koja nogometaš može primiti, Luka Modrić skromno je naglašavao kako još traži pravu formu. Nakon maestralne prošle sezone i vrhunca na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te kraćeg ljetnog odmora, sasvim je razumljivo da u sezonu nije ušao u top formi.

Ali nakon predstava protiv Barcelone u Kupu kralja (1-1) i Atletica u La Ligi (3-1), Realovi su kroničari i navijači složni: Luka nam se vratio! I to u savršenom trenutku. Sad je lov na Barcelonu, sad je nokaut faza Lige prvaka.

Najbolji nogometaš svijeta opet je onaj stari, pravi. A kad je tako, i Realova je igra tečnija, bolja, učinkovitija.

Već su utakmice protiv Seville i Betisa u siječnju pokazale naznake Ballon d'Ora, a vrhunac je došao u subotnjem madridskom derbiju: nitko nije imao više dodavanja ni preciznija dodavanja, a samo je Casemiro imao više osvojenih lopti. Dakako, tu je i asistencija Baleu za konačnih 3-1. 

"Nakon sjajnog SP-a, Modrićev je utjecaj na početku sezone bio manji nego što je Real navikao, a kad je Santiago Solari preuzeo momčad, napravio je plan da Luku odmara što je više moguće. I premda je počeo u svih 13 prvenstvenih utakmica koje je Solari vodio, Modrić se odmarao u pet utakmica Kupa kralja i dvaput u Ligi prvaka. A i u 13 susreta La Lige u kojima je počeo, pet je puta bio zamijenjen", piše AS i nastavlja:

"Protiv Barcelone je u kupu na Camp Nou imao 94 posto točnih dodavanja i osvojio loptu pet puta, dok je protiv Atlética odigrao 90 minuta bez ikakvih znakova umora."

Statistika nakon asistencije Baleu govori da je Luka ove sezone sudjelovao u devet golova, što znači da su samo četvorica realovaca učinkovitija od njega: Karim Benzema (24), Gareth Bale (17), Sergio Ramos (12) i Vinicius (12).

A Solarijev sjajan plan se nastavlja: slijedi Ajax u Ligi prvaka, uzvrat s Barcelonom u kupu, prvenstveni okršaji s Gironom i Levanteom, pa prvenstveni El Clásico 3. ožujka. Gironu će propustiti zbog petog žutog kartona, što znači da će između Ajaxa i Levantea imati deset dana...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kovač7 12.02.2019.

    Mesi peti igrac, a kako igra protiv vecih klubova nije ni u sto

  • Dustov 12.02.2019.

    Nek pate oni koji ga ne voli.,al momak je primjer odricanja,teskog rada i uspjeha na kraju,niko mu nije darova uspjeh ka politicarima i njihovim sinovima....samo rad,a koliko tek kritika dozivi i uvik izadje jaci,ma svaka cast luka,opet je real jak radi njega i viniciusa.

  • 12.02.2019.

    Luka Modrić Najbolji Playmaker Svih Vremena i Legenda Hrvatske Reprezentacije !!!! Bravo Momak Bravo Hrvatska !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare