To je to što me zanima!

Soldo krenuo porazom, a Magath i Rakitić pobjedom

U prvom kolu Bundeslige Köln je izgubio 1-0 na gostovanju u Dortmundu, a Schalke je u gostima slavio 2-1 protiv Nürnberga. A Werder je poražen
Vidi originalni članak

Rekord stoljeća, 50.675 puta hvala za vašu ljubav, poručili su iz Borussije Dortmund svojim navijačima u danu u kojem je počela nova bundesligaška sezona. Brojka iz zahvale odnosi se na godišnje pretplatnike, koji su uoči ove sezone 'poludjeli' za godišnjim kartama. Rekordan broj pretplata otišao je u rekordnom roku i u klubu su morali obustaviti prodaju. Svi oni koji su uspjeli doći do ulaznica u prvom su kolu vidjeli pobjedu svoje momčadi. U goste je stigao Köln, na čijoj je klupi bundesligaški debi imao naš trener Zvonimir Soldo. Nije uspio iz prvog pokušaja, Köln je izgubio 1-0, a tragičar je Matip, koji je u 75. minuti pogodio vlastitu mrežu.
Drugi Hrvat u Bundesligi, Ivan Rakitić, u subotu popodne je slavio pobjedu. Schalke je dobio 2-1 na gostovanju kod Nürnberga uz dva gola Kevina Kuranyija. Felix Magath, lanjski prvak s Wolfsburgom, baš Kuranyiju može zahvaliti što je uspješno krenuo u novi trenerski posao. Ivan Rakitić odigrao je prvih 45 minuta na poziciji polušpice, iza leđa Farfana i Kuranyija, no na poluvremenu je ostao u svlačionici. U tom je trenutku Schalke ima pozitivan rezultat, vodio 1-0, no Rakitićevu je poziciju ipak preuzeo Levan Kenia.
Werder je ovoga ljeta ostao bez Diega, a na startu prvenstva i bez domaćih bodova. Iznenadio ih je u Bremenu Eintrach, koji je triput vodio. Domaćin se dvaput vraćao, za treće izjednačenje igrači trenera Schaafa nisu imali snage. Grk Ioannis Amanatidis je junak pobjede društva iz Frankfurta, dvaput je zabio u prvom poluvremenu. Na 1-1 izjednačio je Özil, a na 2-2 Sanogo. Potez odluke u 71. minuti je povukao Martin Fenin, koji je pogodio za konačnih 3-2.
Unatoč golovima pojačanja iz Basela Derdiyoka i lani odličnog Kiesslinga, Leverkusen nije uspio slaviti u gostima kod Mainza. Nakon gola Hooglanda na startu, Bayer je preokrenuo, no za pobjedlu bodova pobrinuo se Gunkel u 82. minuti. Hertha je i bez Šimunića pobijedila Hannover 1-0 na svom travnjaku.

BUNDESLIGA, 1. KOLO
BORUSSIA (D) - KÖLN 1-0 (Matip 75-ag)
NÜRNBERG - SCHALKE 1-2 (Mintal 87 / Kuranyi 35, 50)
WERDER - EINTRACHT 2-3 (Özil 13, Sanogo 44 / Amanatidis 7, 42, Fenin 71)
MAINZ - LEVERKUSEN 2-2 (Hoogland 6, Gunkel 82 / Derdiyok 42, Kiessling 44)
HERTHA - HANNOVER 1-0 (Kačar 82)
HOFFENHEIM - BAYERN 1-1 (Osiu 41 / Olić 25)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • _marin32_ 09.08.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • user_30348 08.08.2009.

    \"Hertha je i bez Šimunića pobijedila Hannover 1-0 na svom travnjaku.\" Šta se Joe opet vratio:), informirajte se malo

Komentiraj...
Vidi sve komentare