To je to što me zanima!

Sosa i Stuttgart ispali, Union Berlin je novi član Bundeslige!

Union je ove sezone završio na trećem mjestu u drugoj ligi, a protiv 16. sastava iz prve lige Stuttgarta uspio je odigrati dva neodlučena susreta uz više postignutih pogodaka u gostim...
Vidi originalni članak

Nogometaši Uniona iz Berlina po prvi su put u povijesti osigurali nastup u prvoj njemačkoj ligi! Oni su u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija na svom terenu odigrali 0-0 protiv Stuttgarta što im je uz 2-2 iz prvog dvoboja otprije četiri dana bilo dovoljno za povijesni uspjeh. 

Union je ove sezone završio na trećem mjestu u drugoj ligi, a protiv 16. sastava iz prve lige Stuttgarta uspio je odigrati dva neodlučena susreta uz više postignutih pogodaka u gostima. Bivši igrač Dinama Borna Sosa gledao je s tribina remi svoje momčadi i bolno ispadanje iz Bundeslige.

Tako su se 'švabe' nakon 2016. godine opet vratile u drugi rang njemačkog nogometa. U tome klubu su igrali legendarni igrači poput Jurgena Klinsmanna, Krasimira Balakova, Carlosa Dunge, Tomassona, a sad će svi oni svoj bivši klub pratiti u slabijoj ligi.

Sastav Uniona igrao je u prvoj istočnonjemačkoj ligi do 1990. godine, a nakon ujedinjenja je uvršten u drugu ligu. Tijekom protekla tri desetljeća ispadao je i u treću, pa čak i četvrtu ligu da bi se 2009. vratio među drugoligaše i u tom rangu proveo punih 10 godina prije promocije u prvu ligu.

Još ranije su plasman u prvu ligu izborili Köln i Paderborn, dok su u drugu ligu ispali Nürnberg i Hannover 96. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 28.05.2019.

    Pratim Stuttgart od ranih 90 etih,i nikad nije bila gora situacija unazad deset godina.Raloga je dosta.. Nicim nisu zasluzili opstanak.Dva x su ispadali unazad cetiri godine,i nisu dosli pameti.I kada su izborili opstanak,to je bilo jadno,i bijedno.Steta da industrijski najjaci grad u evropi,ne ulozi malo u ekipu.

  • LM10 28.05.2019.

    Tako je kad stavis geja na celo kluba pa dovodi igrace po izgledu..

  • robicasvor 28.05.2019.

    Otkantali bobica i lik ode u frankfurt i tam cuda rade s njim, a u stutt nije valjal

Komentiraj...
Vidi sve komentare