To je to što me zanima!

'Soudani mi je posvetio gol, od uzbuđenja nisam ni spavala...'

Teško bolesnoj djevojčici Petri Kračun (12) Dinamovac Soudani je u subotu posvetio gol. Dan ranije, na njezin 12. rođendan, sa još dva igrača posjetio je u njenom obiteljskom domu.
Vidi originalni članak

Obećao mi je da će ako zabije gol posvetiti ga meni, ali mislila sam da će zaboraviti. Da će u tom velikom uzbuđenju ipak zaboraviti na mene. Ali nije, kaže nam presretna djevojčica Petra Kračun (12) iz Zagreba kojoj je Dinamovac Hilal Soudani posvetio gol na subotnjoj utakmici u Rijeci. Prvi put da je jedan gol ujedinio sve navijače u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A sve je počelo tako što je teško bolesna Petra, silno simpatična i otvorena djevojčica, za svoj 12. rođendan zaželjela imati autograme svih igrača Dinama. Curica inače obožava sport, živi na Ravnicama blizu maksimirskog stadiona, a uz oca Antuna i starijeg brata Patrika, bilo je nemoguće da nije 'luda' i za Dinamom.

Petrina najbolja prijateljica Gabrijela Perišić krenula je tražiti potpise igrača Dinama, a onda su oni predložili da bi joj mogli umjesto toga doći u posjet i razveseliti je. I dogovor je pao.

Došli s dresom i balonima

- Nadala sam se da će to biti iznenađenje, ali moja radoznala kći čula me je kako dogovaram njihov dolazak. Nitko mi nije vjerovao da će doći u petak, samo dan prije derbija u subotu koji je još pritom u Rijeci. No Nikola Moro, Amer Gojak i Hilal Soudani bili su u petak popodne u našem stanu. Došli su Petru posjetiti prije treninga - priča nam Petrina majka Iva Kračun.

Petra je bila izvan sebe od sreće kad ih je vidjela na vratima. Na njezin 12. rođendan u posjet joj dolaze omiljeni igrači..

- Donijeli su mi dres i balone. I rekli mi da kad ozdravim  moram doći na njihov trening i da će mi se svi igrači potpisati na dres - kaže nam uzbuđena Petra dok njezin ljubimac, psić Scooby veselo skakuće oko nje. Djevojčica ističe da bi sigurno došao i Filip Benković ali da je on na rehabilitaciji u Splitu pa nije mogao.

U druženju s Petrom nogometaši Dinama proveli su 45 minuta, a onda krenuli na trening. 

- To su tako pristojni i fini dečki, divne osobe. A Soudani je jako zabavan, pravi šaljivdžija - kaže nam Petrin otac Antun

Njihov tajni znak

Prije odlaska Petra je rekla Soudaniju da želi da on zabije gol i da ga posveti njoj.

- On mi je tada rekao da će naš tajni znak biti slovo P koje će on u zraku nacrtati. I zaista je to učinio. Mi smo gledali utakmicu kod susjeda jer nismo imali program na kojem se prikazivala utakmica. Tako sam bila sretna kad sam vidjela da me se sjetio. I još mi je poljubac poslao - priča nam djevojčica koja je i sad izvan sebe od sreće.


 

Petra boluje o Ewingova sarkoma. To je maligni tumor, dosta rijedak, a koji se može naći u kostima, ali i u mekom tkivu. Petri je, kažu roditelji, kvrga na ramenu doslovno 'iskočila' preko noći.

- To je bio rujan prošle godine. Odveli smo je na Rebro gdje su napravili biopsiju nakon koje je sve bilo jasno. Poslali su je odmah na 9 ciklusa kemoterapije, zatim joj odstranili dio ključne kosti. Potom je dobila još pet kemoterapija od kojih je već primila dvije, a čekaju je još tri. Naravno, mora proći i ciklus zračenja. - kaže nam mama Iva. 

Jedva čeka odlazak na Maksimir

Petra je je ovu školsku godinu nastavu pohađala u bolnici. Zadovoljna je. Većinu vremena provodi u bolnici, ali kad nalazi pokažu da je situacija dobra zna otići dva ili tri dana kući. Cijeli prošli vikend je bila s roditeljima i brižnim starijim bratom Patrikom koji ide u drugi razred srednje škole i koji svoju sestricu s neizmjernom nježnošću i ljubavlju pazi. U ponedjeljak je opet u bolnici.

- Nakon što mi je posvetio gol od uzbuđenja nisam mogla spavati, dopisivala sam se s prijateljicama, s YouTubea sam skinula snimku i izrezala taj dio. Soudani mi se javio preko Instagrama i rekao mi da se vidimo na Maksimiru - kaže nam Petra koja nam se kao velika ljubiteljica sporta pohvalila da već šest godina trenira karate.

Sad joj je najveća želja što prije ozdraviti i otići na Maksimir...

Idi na 24sata

Komentari 62

  • dubioza123 10.04.2017.

    Bravo za Petru i majstora

  • citalacvjerni 10.04.2017.

    Pokazao da je velik čovjek, svaka čast Soudani!

  • douglas_1 10.04.2017.

    A je se hitil v strošek.Da je dal za neki skupi lijek koji si možda ne mogu priuštiti to bi bilo vrijedno pisanja.Ovako ispada kao velika reklama i njemu i Dinamu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare