Obavijesti

Sport

Komentari 62

'Soudani mi je posvetio gol, od uzbuđenja nisam ni spavala...'

'Soudani mi je posvetio gol, od uzbuđenja nisam ni spavala...'
18

Teško bolesnoj djevojčici Petri Kračun (12) Dinamovac Soudani je u subotu posvetio gol. Dan ranije, na njezin 12. rođendan, sa još dva igrača posjetio je u njenom obiteljskom domu.

VIDEO

Obećao mi je da će ako zabije gol posvetiti ga meni, ali mislila sam da će zaboraviti. Da će u tom velikom uzbuđenju ipak zaboraviti na mene. Ali nije, kaže nam presretna djevojčica Petra Kračun (12) iz Zagreba kojoj je Dinamovac Hilal Soudani posvetio gol na subotnjoj utakmici u Rijeci. Prvi put da je jedan gol ujedinio sve navijače u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18
Davis Cup, Hrvatska - Argentina

A sve je počelo tako što je teško bolesna Petra, silno simpatična i otvorena djevojčica, za svoj 12. rođendan zaželjela imati autograme svih igrača Dinama. Curica inače obožava sport, živi na Ravnicama blizu maksimirskog stadiona, a uz oca Antuna i starijeg brata Patrika, bilo je nemoguće da nije 'luda' i za Dinamom.

Petrina najbolja prijateljica Gabrijela Perišić krenula je tražiti potpise igrača Dinama, a onda su oni predložili da bi joj mogli umjesto toga doći u posjet i razveseliti je. I dogovor je pao.

Došli s dresom i balonima

- Nadala sam se da će to biti iznenađenje, ali moja radoznala kći čula me je kako dogovaram njihov dolazak. Nitko mi nije vjerovao da će doći u petak, samo dan prije derbija u subotu koji je još pritom u Rijeci. No Nikola Moro, Amer Gojak i Hilal Soudani bili su u petak popodne u našem stanu. Došli su Petru posjetiti prije treninga - priča nam Petrina majka Iva Kračun.

Petra je bila izvan sebe od sreće kad ih je vidjela na vratima. Na njezin 12. rođendan u posjet joj dolaze omiljeni igrači..

- Donijeli su mi dres i balone. I rekli mi da kad ozdravim  moram doći na njihov trening i da će mi se svi igrači potpisati na dres - kaže nam uzbuđena Petra dok njezin ljubimac, psić Scooby veselo skakuće oko nje. Djevojčica ističe da bi sigurno došao i Filip Benković ali da je on na rehabilitaciji u Splitu pa nije mogao.

U druženju s Petrom nogometaši Dinama proveli su 45 minuta, a onda krenuli na trening. 

- To su tako pristojni i fini dečki, divne osobe. A Soudani je jako zabavan, pravi šaljivdžija - kaže nam Petrin otac Antun

Njihov tajni znak

Prije odlaska Petra je rekla Soudaniju da želi da on zabije gol i da ga posveti njoj.

- On mi je tada rekao da će naš tajni znak biti slovo P koje će on u zraku nacrtati. I zaista je to učinio. Mi smo gledali utakmicu kod susjeda jer nismo imali program na kojem se prikazivala utakmica. Tako sam bila sretna kad sam vidjela da me se sjetio. I još mi je poljubac poslao - priča nam djevojčica koja je i sad izvan sebe od sreće.


 

Petra boluje o Ewingova sarkoma. To je maligni tumor, dosta rijedak, a koji se može naći u kostima, ali i u mekom tkivu. Petri je, kažu roditelji, kvrga na ramenu doslovno 'iskočila' preko noći.

- To je bio rujan prošle godine. Odveli smo je na Rebro gdje su napravili biopsiju nakon koje je sve bilo jasno. Poslali su je odmah na 9 ciklusa kemoterapije, zatim joj odstranili dio ključne kosti. Potom je dobila još pet kemoterapija od kojih je već primila dvije, a čekaju je još tri. Naravno, mora proći i ciklus zračenja. - kaže nam mama Iva. 

Jedva čeka odlazak na Maksimir

Petra je je ovu školsku godinu nastavu pohađala u bolnici. Zadovoljna je. Većinu vremena provodi u bolnici, ali kad nalazi pokažu da je situacija dobra zna otići dva ili tri dana kući. Cijeli prošli vikend je bila s roditeljima i brižnim starijim bratom Patrikom koji ide u drugi razred srednje škole i koji svoju sestricu s neizmjernom nježnošću i ljubavlju pazi. U ponedjeljak je opet u bolnici.

- Nakon što mi je posvetio gol od uzbuđenja nisam mogla spavati, dopisivala sam se s prijateljicama, s YouTubea sam skinula snimku i izrezala taj dio. Soudani mi se javio preko Instagrama i rekao mi da se vidimo na Maksimiru - kaže nam Petra koja nam se kao velika ljubiteljica sporta pohvalila da već šest godina trenira karate.

Sad joj je najveća želja što prije ozdraviti i otići na Maksimir...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka