To je to što me zanima!

Soudani: Nećemo izgubiti na Rujevici, Dinamo će biti prvak

Sigurno bi nam bilo puno teže doći do naslova ako bi izgubili, ali do kraja prvenstva ima dosta utakmica i ništa nije još ne bi bilo gotovo. Ali, Dinamo neće izgubiti u Rijeci, rekao je Soudani
Vidi originalni članak

Dinamo se sprema za još jedan veliki derbi, modri u subotu (19 sati) gostuju na Rujevici. Dvije najbolje hrvatske momčadi sučelit će se u trećem ovosezonskom derbiju; prvi je otišao na stranu Rijeke (pobjeda 5-2), drugi završio bez golova. 

Ivajlo Petev neće puno "kemijati" uoči Rijeke, već se i na Rujevici najviše oslanjati na svoje najvažnije igrače. A među takve zasigurno spada El Arbi Hilal Soudani.

Alžirski reprezentativac živi za ovakve dvoboje, za velike derbije, utakmice protiv Rijeke i Hajduka. Dapače, Soudani se već ozbiljno nazabijao u takvim ogledima, hrvatski su ga mediji odavno prozvali Mr. Derbi...

Mislite li da bi prvenstvo bilo gotovo ako Dinamo izgubi u Rijeci?

- Ne mislim tako, sigurno bismo mi bili u puno težoj situaciji nego sada, ali prvenstvo će završiti utakmicom Dinama i Rijeke u posljednjem kolu. Tek tada ćemo moći reći kako je sve gotovo. Ponavljam, sigurno bi nam bilo puno teže doći do naslova, ali do kraja prvenstva ima dosta utakmica i ništa nije još ne bi bilo gotovo. Ali, Dinamo neće izgubiti u Rijeci!

Nedavno ste poručili kako ste u Dinamu ostali i zbog brojnih klinaca, tko vam se od tih mladih suigrača najviše sviđa kao igrač? Tko bi mogao napraviti veliku karijeru?

- Sama činjenica što su u tim godinama s nama u svlačionici, što treniraju i participiraju u prvoj momčadi daje svima do znanja kako svi imaju velik potencijal. Nezahvalno mi je ovako javno izdvajati neka imena, svatko od njih ima svoje kvalitete. I mislim kako je pred svima njima velika budućnost. Tim je momcima potrebno i nekoliko iskusnijih igrača od kojih mogu dodatno učiti, a na nama je da ih usmjeravamo i pomognemo im kako bi što brže napredovali. Trudim se i u tom smjeru, vjerujem da im mi iskusniji pomažemo, ali moram reći kako i oni nama pomažu u nekim situacijama.

Zašto je svima tako teško igrati na Rujevici? Dinamo na tom stadionu u tri nastupa još nije pobijedio, vi ste u tim dvobojima svaki put bili na terenu...

- Mislim da je ta Rujevica velika prednost Rijeke, nitko u Hrvatskoj ne igra na takvom travnjaku. To je nekakav miks umjetne i prirodne trave, riječ je o jako brzom terenu, pa svima nama koji nemamo naviku trenirati na njemu takva podloga ponekad predstavlja problem. Ne tražim alibi, takve nam stvari nisu i ne smiju biti isprika. Igramo na normalnom nogometnom terenu, ne možemo se sada izvlačiti na podlogu i reći kako zbog toga nismo tamo pobjeđvivali. No, sigurno da nam treba više vremena kako bismo se navikli na takvu, čak bih rekao i dosta sklisku podlogu.

A tko će biti prvak Hrvatske?

- Kratko i jasno - Dinamo - sa smješkom je završio simpatični Soudani, dobri duh modre svlačionice, ali i jedan od najboljih igrača Dinama.

A što Soudani kaže o ponudi iz Kine, zašto nosi broj dva na dresu, zašto je potpisao novi ugovor s Dinamom, mijenja li dresove s igračima Rijeke i Hajduka pročitajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • dulee167 06.04.2017.

    Tko prati uopce ovu nasu klaunovsku ligu? Sprdacina teska...

  • It's kišing 06.04.2017.

    Rijeka-Dinamo 3:1...

  • alcapone123 06.04.2017.

    hahahahahahahah Rujevica je Sudani ako nisi znao neosvojiva tvrđava,a Dinamove šanse su na minimumu..hahahhaha bravo Sudani,dobar vic!

Komentiraj...
Vidi sve komentare