To je to što me zanima!

Belgija okrenula protiv Alžira, Wilmots pogodio s izmjenama

Igrači Vahida Halilhodžića nisu uspjeli iznenaditi Belgiju u prvoj utakmici skupine H na Svjetskom prvenstvu. Belgija je golovima Fellainija i Mertensa došla do tri boda
Vidi originalni članak

Činilo se da bismo mogli vidjeti iznenađenje u prvoj utakmici dana, ali Belgija je u drugom poluvremenu uspjela doći do pobjede 2-1 protiv Alžira. Ovo je Belgijcima bio 22. put da su gubili na svjetskim prvenstvima i tek drugi put da su preokrenuli rezultat u svoju korist. 

Dvije odlične odluke imao je belgijski izbornik Marc Wilmots. U drugom je poluvremenu na teren poslao Driesa Mertensa i Marouanea Fellainija, a i jedan i drugi bili su strijelci za prvu belgijsku pobjedu na SP-ima nakon utakmice protiv Rusije 2002. godine. 

S druge strane, Vahid Halilhodžić odlično je postavio svoju momčad u prvom poluvremenu. U brzoj kontri u 24. minuti s lijeve strane ubacio je Ghoulam, a na drugoj je vratnici Vertonghen povukao Feghoulija, zbog čega je sudac Rodriguez dosudio penal. 

- Potpuno glup obrambeni potez Vertonghena - napisao je na svoj Twitter bivši engleski nogometaš Gary Lineker i najbolje opisao što se dogodilo u 24. minuti u Belo Horizonteu.

Alžir zabio nakon 506 minuta

Feghouli nije bio praznovjeran. Sam je uzeo loptu i postigao prvi alžirski gol na svjetskim prvenstvima još od 1986. godine. Alžirci su bili 506 minuta bez gola, što je samo 11 minuta manje od negativnog rekorda Bolivije

Nemoćna Belgija počela se mijenjati u nastavku utakmice, prvo nakon ulaska Mertensa, a onda i nakon izlaska Romelua Lukakua. Napadač je odigrao prilično lošu utakmicu, pa se Wilmots odlučio bez svoje prve napadačke zvijezde potražiti izjednačenje. 

Fellaini i Mertens preokrenuli

Pronašao ga je nakon ulaska Fellainija. Igrač Manchester Uniteda bio je samo pet minuta na terenu prije nego je glavom pospremio centaršut De Bruynea u mrežu Mbolhija. Fellaini je i poslije gola stalno bio u šesnaestercu Alžira i stvarao velike probleme Halilhodžićevoj obrani, a još jedan njegov dobar pokušaj glavom skinuo je Mbolhi. 

No ni alžirski golman više nije imao odgovora na akciju iz 80. minute. Nešto brži napad povukao je Hazard i poslužio Mertensa na desnoj strani, a krilni igrač belgijske reprezentacije okrunio je svoju vrlo dobru utakmicu golom za pobjedu Belgije. 

Soudani odradio 65 dobrih minuta

Belgija je tako neporažena u sedam uzastopnih utakmica grupne faze na SP-ima, a niz će pokušati nastaviti i protiv Rusije i Koreje. Alžirci su prekinuli niz bez gola, ali i dalje traže prvu pobjedu još od 1982. godine. Dodajmo da je Dinamov El Arabi Soudani igrao prvih 65 minuta za Alžir kao jedini napadač.

  • Skupina H: Belgija - Alžir 2-1 (Fellaini 70', Mertens 80'; Feghouli 25')
Idi na 24sata

Komentari 129

  • dobro jutro 18.06.2014.

    Belgija prvo poluvrijeme nikakva,Alzir cijelu utakmicu nikakav

  • Ronaldo United 17.06.2014.

    Čupko moj <333 Šteta sto moj Januzaj nije dobio priliku

  • rzbrzotrz 17.06.2014.

    Na kraju je ipak nogomet trijumfirao nad antinogometom. Ovo je šesti preokret dosad na ovom SP-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare