To je to što me zanima!

SP: FIFA zabranila penale "a la Robert Prosinečki"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Suci na svjetskom prvenstvu u JAR-u dobili su naputke od Fife da kažnjavaju zastajkivanje pri izvođenju penala. Što bi Prosinečki na to rekao?
Vidi originalni članak

Suci koji će suditi utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici dobili su strogi naputak o poštivanju procesa izvođenja 11-erca. Igrač koji izvodi udarac s bijele točke više ne smije u tijeku svog kretanja prema lopti zastati niti fintirati udarac lažnim zamahom noge, te na taj način iritirati golmana. Proces izvođenja 11-erca mora, dakle, teći neprekidno.
- Meni se takav slučaj ionako nikad dosad nije dogodio u praksi, pa ne vjerujem niti da će se dogoditi - izjavio je njemački sudac za SP Wolfgang Stark dodavši:
- Pravilo se primjenjuje samo od trenutka kada igrač krene direktno na loptu. Prije toga može teoretski napraviti što god hoće, izvesti piruetu ako želi.
Penale je, zastajkujući putem do lopte, izvodio, i to uglavnom uspješno, hrvatski nogometaš Robert Prosinečki. Posljednji takav primjer dao se primijetiti prije nekoliko dana, u prijateljskoj utakmici Njemačke i Bosne i Hercegovine u Frankfurtu. Oba je penala za Nijemce u 3-1 pobjedi isprekidanim kretanjem prema lopti realizirao Bastian Schweinsteiger.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Scully_fiume 06.06.2010.

    Pitam se što ronaldo kaže na to...p.s. dali zna tko ime pjesme u pozadini???:D

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 06.06.2010.

    zolee,koga briga kako puca,bitno je zabit

  • man_u_francesco 06.06.2010.

    @ @rm@d@-ri to ti je od da hool - meet her at love parade

Komentiraj...
Vidi sve komentare