To je to što me zanima!

Špaco: Šibenik ima Zeca, a mi imamo svoje "beštije"

Naš cilj i zadatak je osvojiti drugo mjesto i Kup, no i Šibenčani zasigurno imaju kalkulacije. Njihov motiv bit će na ¨treću potenciju", kaže Poklepović
Vidi originalni članak

Cilj Hajdukove momčadi do kraja sezone je izboriti nastup u Europi – bilo osvajanjem Kupa, bilo drugim mjestom u prvenstvu. No oba puta koja Hajduk vode u Europu prolaze preko Šibenika.
- Pred nama je poseban ciklus od tri utakmice protiv nama prijateljskog Šibenika. Moram vam otkriti da su mi i grad Šibenik i klub Šibenik strašno dragi, vežu nas osobite veze. Oni su propatili puno u ratu, Šibenik je bio i ostao grad heroj i zbog toga sam se i zalagao kod tadašnjeg prvog čovjeka HNS-a Mladena Vedriša da se proširi liga kako bi Šibenik i Belišće ostali prvoligaši – otkrio je Stanko Poklepović i dodao kako to nije jedina poveznica između dva susjedna grada.
- Veliki broj igrača i trenera igralo je i radilo u oba kluba, od Tomislava Ivića do Ivice Kalinića, od Pere Nadoveza do Ante Rukavine nebrojeno je primjera dobre suradnje. Nadam se da će tako biti i ubuduće.
Poklepović ne cijeni samo povijest, nego i aktualni trenutak momčadi sa Šubićevca, koja je hit prvenstva.
- Napravili su veliki iskorak u igri i rezultatima, a ono što ih karakterizira je da postižu ali i primaju veliki broj golova – kaže Poklepović i dodaje:
- Imaju i Zeca ali imamo i mi neke ¨beštije¨ u sastavu. A što se tiče zečeva njih imate uzgojenih i divljih. Rekao bih da je ovaj šibenski nešto između. Na nama je da ga ¨uhitimo¨.
Nastavio je Poklepović u šaljivom tonu. Složio se kako je igra protiv Dinama bila kao ¨odličan brujet od bakalara¨ a protiv Istre je to ipak bio ¨slabašan pašta fažol¨.
- Protiv Šibenika će to biti ¨zec na dalmatinski¨ sa lijepim šugom i njokima. Za prste polizati – tvrdi trener Splićana i dodaje:
- Naš cilj i zadatak je drugo mjesto i osvajanje Kupa, no Šibenik zasigurno ima svoje kalkulacije. Njihov motiv bit će na ¨treću potenciju¨. Pruža im se jedinstvena prigoda koju neće samo tako propustiti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mirni1 16.04.2010.

    \"- Naš cilj i zadatak je drugo mjesto .....\" hahaha nisko ste si ciljeve postavili......... ili previsoko? haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare