To je to što me zanima!

Spalletti zna tko je ključ: Modrića sam htio u Rusiji

OSAM ZAREDOM Kraljevski klub nema sreće protiv Talijana na dva susreta, ispao je osam puta u nizu. Luku Modrića Zenitovi milijuni nisu ga privukli, iz Tottenhama je otišao u Real Madrid i sad prijeti Romi i Lucianu Spallettiju
Vidi originalni članak

"Gledao sam ga kad sam bio trener Zenita. I klub i ja bili bismo presretni da smo ga uspjeli dovesti, ali tad nije bio dostupan."

Tako je Luciano Spalletti počeo priču o utakmici osmine finala Lige prvaka protiv madridskog Reala. Uz Luku Modrića, trener Rome istaknuo je još jedno ključno ime.

- Ima onaj mali Cristiano - nasmijao se Spalletti.

Bez kaveza za Ronalda

- Ronaldo je jedan od najboljih na svijetu, ali to ne znači da ću ga strpati u kavez i okružiti trojicom igrača.

Talijanski stručnjak opet je u istoj situaciji kao prije osam godina. S Romine klupe pokušat će još jednom iznenaditi Madrid, u kojem suze rone kad vide Talijane s druge strane. Naime, Real od 1988. nije izbacio talijanskog protivnika na dvije utakmice.

Osam ispadanja Reala

Milan je 1989. i 1990. godine ostavio Real bez europskog naslova, a dvije godine poslije Torino ga je izgurao i iz Kupa Uefe. Juventus je bio uspješniji 1996., 2003., 2005. i prošle godine u polufinalu. Rimljani se rado sjećaju kako su s dva puta po 2-1 protiv Reala stigli do najboljih osam u proljeće 2008.

- Tad smo napravili veliko iznenađenje. Sad bi naš prolazak bio još i veći šok. Ali to je u redu, mi volimo iznenađenja - opušten je Spalletti uoči današnje utakmice u Rimu. Ali bez obzira na četiri uzastopne pobjede i dobru atmosferu na Olimpicu, svjestan je da uspjeh iz osmine finala 2008. nema previše veze s novim duelom protiv “kraljeva”.

- Ovaj Real Madrid puno je borbeniji od onog. Protiv onog biste se samo zatvorili na svoju polovicu, a ovaj sad vam u tri sekunde projuri preko cijelog terena.

"Zidane ima ideje"

Očito u Rimu nemaju ništa protiv prepuštanja uloge favorita. No ni u Madridu nije bilo ništa hrabrijih najava prije leta prema Apeninima.

- Idemo zaustaviti Romu. Uzeti im loptu i izvući pozitivan rezultat. Vrlo je važno da ne primimo gol tamo - oprezan je Isco.

Veznjak očito zna da madridski klub osam puta u nizu nije pobijedio u gostima kod talijanskih klubova. Tu bi trebalo pomoći iskustvo Zinedinea Zidanea, koji je samo na Olimpicu pobijedio Romu triput.

- Puni smo samopouzdanja. Zidane nam ulijeva povjerenje, stalno ima nove ideje i svakog dana cijela momčad uči na treningu - objasnio je Karim Benzema bolje raspoloženje u bijelo-plavim redovima.

Zidane je protiv Athletic Bilbaa skinuo svoj prvi veliki skalp u Primeri. Za sljedeći korak u trenerskoj karijeri treba mu nešto što prethodnici nisu uspjeli. Nešto poput rušenja talijanske kletve.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mthesecond 17.02.2016.

    Potpisao bih odmah 5:3 za Romu i da Lukica da tri gola :)) Ako su se već mogli nositi s velikom Barcelonom na domaćem terenu sigurno će znati uštopati i Real koji je kategorija ispod :))

  • Mlunko 17.02.2016.

    ma real ovo sigurno razvaljuje nebitno o tradijici, pa roma ni sama ne zna kako je prosla grupnu fazu, jedino je malmo primija manje golova od nje, jednostavno su prelosi za ovo natjecanje... ako kojim slucajem real ispadne (uz sve postovanje prema romi) cijela realova struka, igraci i vodeci ljudi trebaju dat otkaz

  • Luka_2 17.02.2016.

    to je pobjeda reala 98%

Komentiraj...
Vidi sve komentare