To je to što me zanima!

Španjolci i Slovenci izbačeni s EP-a?! Čeka li isto i Hrvatsku?

Fiba ne odustaje od pritiska prema nacionalnim savezima glede nastupa njihovih klubova u njenom novom natjecanju, Ligi prvaka. Španjolci i Slovenci navodno su izbačeni s EP-a
Vidi originalni članak

Košarkaški rat koji se posljednjih mjeseci vodi na relaciji Fiba - Uleb - nacionalni savezi glede nastupa klubova u europskim natjecanjima od sljedeće sezone, kada starta Fibina Liga prvaka, a Euroliga dobiva novi format, uzeo je prve žrtve.

Krovno europsko košarkaško tijelo suspendiralo je europske prvake Španjolce kao i Slovence s EuroBasketa 2017., piše portal Eurohoops i dodaje kako se očekuje izbacivanje ukupno 14 momčadi, dok je zasad sigurna tek Francuska.

Među reprezentacijama kojima prijeti teška Fibina sankcija je i Hrvatska jer su ABA-ligaši Cedevita i Zadar na skupštini regionalne lige izabrali izlazak u Eurokup umjesto u Fibinu Ligu prvaka. Cibona je, pak, glasovala u korist Fibe.

Pisma upozorenja, osim na adresu Hrvatskog košarkaškog saveza, stigla su i u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru te Makedoniju, a savezi imaju rok do 20. travnja da promijene spornu odluku klubova i uklone upasnost od suspenzije.

Hrvatska se, baš kao i Srbija, Italija, Grčka, Izrael, Litva, Španjolska i Turska već kvalificirala na EuroBasket, a osim nastupa na toj smotri, Fiba joj prijeti i izbacivanjem s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održava od 4. do 9. srpnja u Torinu.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • SpužvaBobSkockani 16.04.2016.

    Vrlo važno i ko to još gleda, istina, ionako se nerijetko prenosi na tv-u, ali ja košarku ne gledam otkako nema D. Petrovića.

  • tost 16.04.2016.

    piskarala regiona jeli vam drago , da bi mogla vama omražena HRVATSKA biti izbačena ! jeli navijate te dostavljate lažirane dokaze kao i račan i mesićko.

  • apartmani2 16.04.2016.

    24 Sata kako izgleda bi volio da izbace i Hrvatsku ?Koli te Novine vode

Komentiraj...
Vidi sve komentare