To je to što me zanima!

Španjolci lako u polufinale, košarkaši ipak bez medalje

U četvrtfinalu Olimpijskih igara hrvatski košarkaši izgubili su od Španjolske 72-59 i tim se porazom Hrvatska oprostila od prvih OI od 1996. godine
Vidi originalni članak

Prije utakmice stigla je vijest da ne može igrati Marko Popović. Ozljeda je suviše ozbiljna i Marko nije mogao zaigrati čak iako je bio spreman primiti i injekciju. No zato je u momčadi Zoran Planinić, koji je također propustio ogled s Iranom.
Utakmicu je košem otvorio Pau Gasol, pa dodao i slobodno bacanje, a Hrvatska u uvodu nije mogla povezati konce igre. Prvi koš zabili smo iz slobodnog bacanja nakon tri minute. No onda su trica i još jedan koš Španjolaca prislili Repešu da nakon četiri minute bez našeg koša iz igre pozove time-out.
Nije pomoglo, Hrvatska i dalje nije imala igru. Pau Gasol je briljirao i nakon šest minuta je bilo 12-1. Prvi koš iz igre zabili smo 3:26 minute prije kraja prve četvrtine. Prva trica ušla je minutu i pol prije kraja, Planinić je pogodio. Trica Mumbrua i koš Tomasa zatvorili su prvu četvrtinu, koja je završila 22-11 za Španjolce.
Početkom druge četvrtine nešto smo i odigrali, došli na 22-16, ali Reyes i Calderon su pogađali iz vana i nikako se nismo uspjeli približiti. Mučili smo se u organizaciji napada, Gasol je skakao do 'vrha dvorane' i Španjolska je uskoro bila na 30-18. Očajan šut naših doveo je do velikih 37-21 u 18. minuti. Nije dobro... Poluvrijeme je završilo 37-26, što i nije toliko loše s obzirom na prikazano...
Nastavak je počeo s tri skoka u napadu Španjolaca, nekoliko naših glupo izgubljenih lopti i tricom Rudyja... Nakon dvije minute treće četvrtine opet minus 16, 42-26. Novih 5-2 odvelo je Španjolsku na 47-28 i priči se polako bližio kraj. Ne zbog razlike, već zbog načina na koji su u ovim trenucima igrali naši košarkaši. Bez ideje, a još i više bez šuta... Koš Lončara i četiri poena Ukića doveli su nas na 12 razlike minutu prije kraja treće četvrtine. No onda je Ukić promašio po tko zna koju tricu, a suci svirali jedan smiješan faul i nismo uspjeli uoviti potpuni priključak. Rozićeva pokušaj za tri sa sirenom nije ušao i ostalo je 51-38.
Zadnja četvrtina počela je tricom Tomasa za 51-41, ali odmah smo i primili koš, pa izgubili loptu i primili još jedan koš... Ni time-out nije pomogao, nastavili su Repešini igrači griješiti poput početnika i promašivati, a u obrani je 'curilo' na sve strane. Sve nade u povratak u utakmicu lagano su iskopnile kada je Gasol zabio za 57-41 osam minuta prije kraja.
Do kraja je to bilo čisto 'peglanje'. Raspad sustava kod Hrvatske i lakoća igranja košarke kod Španjolske. Razlika je samo rasla i četiri minute prije kraja bilo je 68-44, golemih 24 razlike. Do kraja smo nešto i odigrali, zabili nekoliko lakih koševa i završili na podnošljivih minus 13.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • torcida_4ever 20.08.2008.

    steta..ali bio je ocekivan poraz od spanjolaca..drzite se hrvati..daleko ste dogurali,ipak se hrvatska kosarka malo digla..igrali smo u cetvrtfinalu OI nakon dugo vremena!!

  • Ferenc16 20.08.2008.

    a jebiga , šteta bili smo vrlo dobri

  • mirni1 20.08.2008.

    zapravo "ipak", što je još gluplje uporijebljena riječ u naslovu

Komentiraj...
Vidi sve komentare