To je to što me zanima!

Španjolci nakon 60 godina nadomak tom polufinalu...

Znamo koliko vrijedimo. Zato ova momčad nikad ne gubi samopouzdanje, rekao je David Villa koji će pokušati 'furiji' donijeti toliko željeno polufinale
Vidi originalni članak

Oni koji se sjećaju Basore, Zarre i društva, posljednje španjolske generacije koja je bila u polufinalu SP-a, danas su uglavnom u debeloj mirovini. Dugih šezdeset godina slovili su za najveće gubitnike među velikim reprezentacijama, no ovo je drukčija “furija”.
- Znamo koliko vrijedimo. Zato ova momčad nikad ne gubi samopouzdanje - kaže David Villa, izbornikov čovjek za velike rezultate.
Španjolci su zabili pet golova u JAR-u, niti jedan nije prošao bez Villina udjela. Četiri je zabio, za peti asistirao. A Torres se odmara.
- Vjerujem u Fernanda i igrat će od početka i protiv Paragvaja. Naravno da je i Llorente sjajan igrač, ali Torres je moj izbor - rekao je španjolski izbornik Vicente Del Bosque.
Kažu da “furija” nije onako ubojita kao na Euru prije dvije godine, ali u njezinu je nogometu i dalje najlakše uživati. Španjolci djeluju zaigrano i razigrano, a pritom dobiju jedan žuti karton u četiri utakmice. A s druge strane je Paragvaj, momčad s najviše prekršaja i najmanje udaraca na gol od svih sudionika četvrtfinala. Destrukcija protiv kreativnosti.
- Da, ovo će biti sudar dvaju potpuno različitih nogometnih stilova. Oni će napadati, a mi ćemo ih pokušati zaustaviti - svjestan je golman Paragvaja Justo Villar, koji dobro zna da ne smije primiti gol. Jer ovaj Paragvaj zabiti ne može ni Japanu. I to u 120 minuta.

DO POLUFINALA NISU MOGLI DOĆI NI PUSKAS, BUTRAGUENI, CAMACHO, HIERRO...
NIŠTA OD PUSKASA - 1962.
španjolci su 1950. bili četvrti, a iduća dva SP-a su propustili. Dali su putovnice Puskasu i Di Stefanu 1962. pa ostali zadnji u skupini. Ni blizu završnici...
SLABI U ARGENTINI - 1978.
Nije ih ni bilo ‘70. i ‘74., a u Argentinu 1978. otišli su s Aradoncom Santillanom, Rexachom... Dobili su samo jednu utakmicu u skupini i ispali.
KOBNI IM BELGIJCI - 1986.
Camachu, Gallegu i društvu pridružili su se u Meksiku ‘86. Butragueno, Chendo, Michel... i opet ništa! U četvrtfinalu ih je na penale izbacila Belgija.
IZBACIO IH PIKSI - 1990.
U Italiji su se pojavili i Hierro i Sanchis, ali nije išlo protiv Jugoslavije. Ispali su u 1/8 finala, Piksi Stojković zabio je oba gola u pobjedi 2-1
SUDAC UZ DOMAĆE - 2002.
U J. Koreji “furiju” je izbacio domaćin, ali i - sudac. Poništio im je dva gola u 1/4-finalu i Korejci su prošli na penale. Igrali su Raul, Mendieta, L. Enrique...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Kurcoslav 03.07.2010.

    Španjolska u finalu

  • ADI_BARCA_DINAMO 03.07.2010.

    španija igra najljepsi i najbolji nogomet,,, bilo bi zasluzeno kad bi osvojili

  • the.king 03.07.2010.

    20:30 Paragvaj - Španjolska ;Ivica Blažičko-bit će veselo

Komentiraj...
Vidi sve komentare