To je to što me zanima!

Španjolci plasirali bombu: Uefa prodaje Ligu prvaka u Emirate?!

Za dva mjeseca krovna europska nogometna organizacija potpisat će šestogodišnji ugovor vrijedan 2,2 milijarde eura s bogatom arapskom državom koja će navodno ugostiti i finale toga natjecanja
Vidi originalni članak

Finale Lige prvaka 2029/30. igrat će se u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u sklopu novog šestogodišnjeg ugovora Uefe s tom bogatom zemljom vrijednog čak 2,4 milijarde dolara (oko 2,2 milijarde eura), piše španjolski OK Diario.

Dogovor s Emiraćanima je, tvrde Španjolci, odgovor na sudsku odluku oko projekta Super lige koja se uskoro očekuje u Luksemburgu. Vrijedio bi od iduće sezone.

Dogovor zbog izgubljene tužbe oko Super lige

- Uefa zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na Sudu pravde Europske unije oko Super lige i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Super ligu - rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones, prenosi OK Diario.

Sve bi navodno trebalo postati službeno na idućoj sjednici Uefina izvršnog odbora u Parizu 7. veljače uoči ždrijeba četvrtog izdanja Lige nacija. Glavni čovjek za provedbu s Uefine strane zamjenik je generalnog tajnika Giorgio Marchetti, piše OK Diario, koji se konzultira s izvršnim odborom da sve prođe glatko.

Abu Dhabi kao naslovni sponzor Lige prvaka

Prema napisima španjolskog medija, Uefa će prodati prava za sva Uefina natjecanja, uključujući i ženska i futsalska, za područje Bliskog istoka.

Abu Dhabi trebao bi postati i novi naslovni sponzor Lige prvaka, a šlag na tortu trebalo bi biti finale u tom gradu 2030. Samo za tu sezonu Arapi će navodno utrošiti 120 milijuna dolara. U međuvremenu, tamo bi se održao i Uefin Superkup u novom formatu kao turnir četiri najbolje momčadi, po uzoru na Talijane i Španjolce koji to rade zadnjih godina u Emiratima.

"Ovim paktom Uefa namjerava osigurati svoju održivost za budućnost bez straha oko toga što Super liga može ponuditi klubovima. Samo masovni pokret protiv navijača, kao što se dogodilo s turnirom koji je promovirao Florentino Pérez, mogao je zaustaviti organizaciju koju vodi Aleksander Čeferin. Slovenac je, čini se, nakon aktivnog i pasivnog demantija, popustio pred petrodolarima", zaključuju u španjolskom mediju.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • David11111 05.12.2023.

    Evo svima odgovor zasto je City osvojio LP prosle godine..u buducnosti ce nasilu gurat Newcastle ciy i psg u finale ..kraj nogometa kakvog smo poznavali to se ne isplati vise gledat

  • 6thcancer 05.12.2023.

    Zadnji cavao u lijes je zabijen ukoliko je ovo istina

  • zera 05.12.2023.

    Adio nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare