To je to što me zanima!

Španjolci s drugog planeta osvojili su prvi Eurobasket

Košarkaški Španjolske ekshibicijskom su igrom osvojili zlatnu medalju na Eurobasketu. U finalnoj su utakmici u Katowicama pobijedili Srbiju 85-63...
Vidi originalni članak

Espana, Espana, campeones, campeones i brojne španjolske navijačke pjesme praćene neumornim ritmom bubnjeva i truba orile su se crveno-žuto obojenim tribinama dvorane Spodek, što znači “svemirski brod”. Zaista, Španjolci su u finalu bili svemirci za mladu srpsku momčad, pobijedili su 85-62 i nakon izgubljenog europskog finala preklani, te olimpijskog lani, konačno osvojili neko zlato. Briljirao je Pau Gasol, pogađao iz okreta, skakao, zakucavao na “alley-oopove” i završio s 18 poena i 11 skokova. Izostao je veliki dvoboj mladih zvijezda. Ricky Rubio “udavio” je Miloša Teodosića, koji je do sinoć bio fantastičan, pravo otkriće prvenstva. Španjolci su bili u savršenom izdanju. Srbi su bili neutješni, Uroš Tripković mogao je samo nemoćno puhati odlazeći prema klupi nakon posljednje sirene. No dok su Španjolci pozdravljali navijače, okupili su se u krug na centru igrališta i stavili ruke jednu preko druge. Znaju da njihovo vrijeme tek dolazi. Zapravo, već je došlo, jer od te je mlade reprezentacije malo tko očekivao da uopće uđe u četvrtfinale. A oni su uzeli srebro. I pokazali put hrvatskoj košarci.
Ovakvi Španjolci opet bi namučili i američke NBA superzvijezde, kao lani u Pekingu. Nije to bila večer ni za koga iz bivše Jugoslavije. Osim što su Srbi pali u finalu, a Hrvatska u utakmici za treće mjesto, Slovenija je propustila broncu izgubivši od Grčke 57-56.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • srbko 21.09.2009.

    Salt City Vaša a ni naša Yugoslavija, Bogu dragom hvala, više ne postoji i nikada više, Bogu hvala, neće ni postojati. Imate vašu košarku mi našu, neka tako i ostane. Zabole me za takvu reprezentaciju. Da je bilo sreće ne bi nikada ni postoijala.

  • cedo 21.09.2009.

    quesso znas kada ce hrvatska ili bilo koj zemlja n balkanu imati ligu kao spansku-nikada,a dobro je napisao god of war trebate se ugledati na nase kosarkase pa stvoriti mladu reprezentaciju kao u ostalom i spanci pa ova njihova generacija je sve osvojila u juniorskim danima kao i ova nasa(srpska) :)

  • quesso 21.09.2009.

    eeeee kad će Hrvatska ovako.....nije mi jasno što sad neki ovdje neki naglašavaju uspjeh Srbije, nam ni u džep, a ni iz džepa, koga briga, pogotovo što su davali bezobrazne komentara i naslađivali se kad bi naši nogometaši, rukometaši, tenisači itd gubili, naši košarkaški tribaju se ugledati na Španjolsku koja ima jaku ligu, a i prvaci su Europe....paaaaa....pozzz!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare