To je to što me zanima!

Španjolcima bronca: 'Isplatio se rad u zadnje dvije godine'

Pobjedom 24-23 protiv Švedske, rukometaši Španolske osvojili su brončanu medalju na SP-u u Švedskoj. Domaćini su razočarani nakon drugog poraza zaredom...
Vidi originalni članak

Navijači su gurali svoje Šveđane, s tribina je grmjelo svih šezdeset minuta, no domaćini prvenstva ostali su na četvrtom mjestu. Bez medalje, s dva poraza u posljednje dvije utakmice. A to nikad nije ugodno.

- Razočarani smo, naravno... Jako smo tužni, ali vjerujem da ćemo nakon nekog vremena shvatiti da je ovo velik uspjeh. Ipak smo među četiri najbolje momčadi na svijetu - rekao je švedski pivot Robert Arrhenius nakon poraza 24-23.

U polufinalu su Francuzi bili prejaki, u borbi za broncu opet se veselio netko drugi. Španjolci su gubili tri razlike na početku nastavka, ali brzom serijom 6-0 oni su otišli na tri gola prednosti. I čupali se do kraja. Kad je konačno bilo gotovo, Ugalde se okrenuo prema glasnoj švedskoj publici i burno proslavio pobjedu. Stisnute šake kao provokacija navijačima.

- Puno nam znači ova medalja, za nju nismo radili samo na ovom turniru nego posljednje dvije godine, još od prvenstva u Hrvatskoj. I naravno da smo sretni i ponosni - rekao je Ugalde.

Izbornik Valero Rivera, čovjek koji je s Barcelonom harao Europom prije desetak godina, izgradio je momčad koja na trenutke podsjeti na onu Španjolsku iz Tunisa 2005. Tad su u finalu Španjolci deset razlike dobili Hrvatsku.

- Obrana je ključ svega. Kako u ovoj utakmici, tako i na cijelom prvenstvu. Kad imamo raspoloženog golmana, kao što je danas bio Šterbik, možemo dobiti svakoga - kaže Rivera.

Doista, Šterbik je bio sjajan, obranio je 15 lopti i držao svoju momčad tijekom cijele utakmice. Još bolji bio je Johan Sjöstrand sa 17 obrana. U prvom dijelu u jednom je razdoblju obranio šest čistih zicera, nije bilo prolaza. Ali Šveđanima nije bilo dovoljno, na svom prvenstvu za dlaku su ostali bez medalje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gladiator 33 30.01.2011.

    Du Rietz, Carlen, Sjostrand, ... To su sve mladi igrači, doći će njihovo vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare