To je to što me zanima!

Španjolska ima generaciju koja oduševljava svijet

Posljednji put Španjolci su prvaci Europe bili prije 44 godine. Od te 1964. do danas proglašavali su ih gubitnicima, no sada imaju veliku generaciju...
Vidi originalni članak

Rusija, Švedska, Grčka, Italija, opet Rusija i na kraju Njemačka. Tako izgleda Španjolski niz na ovom Euru. Impresivno, sjajno! Jedino je Italija uspjela neprimiti gol od talentirane Furije, momčadi koja je ljepotom svoga nogometa oduševila svijet. Španjolci su slavili na penale i krenuli prema vrhu.
Španjolci su do naslova prvaka Europe došli uz pet čistih pobjeda i jednu na penale. Gol razlika - 12-3! Uz napomenu da su sva tri gola primili u skupini, jedan u pobjedi 4-1 protiv Rusa, jedan u nevažnoj utakmici protiv Grčke... A baš ta obrana, govorili su analitičari prije Eura, najslabiji je dio španjolske momčadi. I grubo pogriješili.
Obrana je pokazala da nije loša, nije slaba, a pogotovo ne najslabija. Na čelu s Ikerom Casillasom i izvrsnim Carlesom Puyolom, španjolski zadnji red bio je odličan. Veza pogotovo, izbalansirana do maksimuma. Senna koji može trčati "do sutra", ali istovremeno i zna sve o nogometu, pa onaj ofenzivniji dio s Iniestom, Xavijem i Silvom. Joker s klupe bio je Cesc Fabregas, iako mnogi misle da je morao igrati u prvih 11. No Aragones je odlučio ovako i nakon svega mu nitko nema pravo prigovoriti.
Napad? Vrh vrhova! Fernando Torres i David Villa su ubojit dvojac. Brzi, tehnički sjajni, moćni, vrhunski realizatori. To su i dokazali, bili su prava napast za svaku obranu. Ulazio je i Güiza, zabio dvaput i dokazao da mu je mjesto ovdje.

EUROPSKI PRVACI 2008.
1 Iker Casillas, 2 Raul Albiol, 3 Fernando Navarro, 4 Carlos Marchena, 5 Carles Puyol, 6 Andres Iniesta, 7 David Villa, 8 Xavi Fernandez, 9 Fernando Torres, 10 Francesc Fabregas, 11 Joan Capdevilla, 12 Santi Cazorla, 13 Andres Palop, 14 Xabi Alonso, 15 Sergio Ramos, 16 Sergio Garcia, 17 Güiza, 18 Arbeola, 19 Marcos Senna, 20 Juanito, 21 David Silva, 22 Ruben de la Red, 23 Giuseppe Reina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gad 30.06.2008.

    Drago mi je za Španjolsku, ali sad svi pretjeruju, svi su \'generali poslije bitke\', da su nijemci dobili...sta bi se tek onda pisalo..

  • niko6crunchie 30.06.2008.

    ma baš mi je drago zbog španjolaca...jedini su na euru igrali dobar nogomet, uz nas naravno...zaslužili su naslov koliko mi nismo zaslužili ispast od turaka...

  • apocalypsa 29.06.2008.

    Niš posebno :x

Komentiraj...
Vidi sve komentare