To je to što me zanima!

Španjolska s Riverom traži povratak u svjetski vrh...

S novim izbornikom, tvorcem moćne Barcelone iz 90-ih Valeriom Riverom, Španjolci će biti najteži protivnik Hrvatske u prvoj fazi SP-a u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Vječni protivnik ove naše najtrofejnije rukometne generacije, Španjolska, u Hrvatsku dolazi s velikim očekivanjima. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj zauzeli su slabo sedmo mjesto i u Hrvatskoj žele vratiti ugled. Ipak, Španjolcima kao da ne leže Svjetska prvenstva. U bogatoj povijesti ovaj rukometni gigant samo je jedanput osvojio svjetsku medalju. I to kakvu - odmah zlato. Bilo je to 2005. u Tunisu, gdje su u finalu uvjerljivo pobijedili upravo naše rukometaše. No posljednje dvije godine događa im se nevjerojatan rezultatski pad.
Španjolci trenutačno imaju možda i najkvalitetniju rukometnu ligu na svijetu. Njihovim najboljim klubovima i dalje vladaju domaći igrači i treneri, a u svoje redove uzimaju samo najbolje strane igrače poput naših Balića, Metličića, Loserta i drugih. Kvalitetan rad itekako se osjeća i u reprezentaciji.
Njihovom igrom trenutačno dominiraju krila Garcia i Rocas. Glavni vanjski igrači još su Iker Romero i Alberto Entrrerios, no na ovom prvenstvu mogao bi eksplodirati Balićev učenik iz Portlanda, Carlos Ruesga. Dodamo li im iskusne vratare Hombradosa i Barrufeta, dobijemo reprezentaciju spremnu i za najsjajniju medalju. Do SP-a Španjolci su došli pobijedivši u kvalifikacijama Grčku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare