To je to što me zanima!

Španjolci su potjerali izbornika dan uoči početka SP-a u Rusiji!

Španjolska je u velikim problemima pred početak Svjetskog prvenstva. Naime, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales dao je otkaz izborniku Lopeteguiju nakon što je preuzeo Real Madrid
Vidi originalni članak

Julen Lopetegui više nije izbornik Španjolske! Dan uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je održana konferencija za novinare u kojoj je objelodanjena odluka o njegovoj sudbini, priopćio je to predsjednik saveza Luis Rubiales:

- Zahvaljujemo Julenu za sve što je napravio jer on jedan od najzaslužnijih za naš plasman u Rusiju, no primorani smo ga otpustiti. Svim zaposlenicima u Savezu mora biti jasno da se neka pravila ponašanja moraju poštivati - izjavio je Rubiales, zamjerajući Lopeteguiju, koji je sve pregovore s Real Madridom odradio bez znanja saveza.

S klupe bivši izbornik odlazi u stilu jer nije izgubio niti jednu utakmicu sa Španjolskom.

- Ne osjećam se izdano, no ovakvo nešto ne možemo tolerirati. Za njegov odlazak u Real saznao sam samo pet minuta prije službene objave. Prisiljeni smo ovako djelovati, no ne ulazim u poslovanje klubova - rekao je predsjednik saveza i dodao:

- Pobjeđivanje je važno, ali postoje važnije stvari, kao što su principi rada. Iako je Lopetegui vrhunski trener, morali smo ovako reagirati.

Lopetegui će nakon Svjetskog prvenstva zasjesti na klupu Real Madrida, potvrđeno je to u utorak od strane Reala, ali i samog trenera. To se nikako nije dopalo predsjedniku šnogometnog saveza Luisu Rubialesu, no igrači, na čelu s kapetanom Sergiom Ramosom, stali su na stranu svog izbornika i pokušali uvjeriti šefa saveza da ostane, ali nisu uspjeli.

ŠTO ĆE REĆI CR7? Novi trener Reala: Leo Messi je najbolji nogometaš u povijesti

Razlog svega je vrijeme kada je objavljeno kako će Lopetegui postati novi trener "kraljeva". Prema tvrdnjama španjolskih medija dogovor između sadašnjeg izbornika "furije" i Real Madrida već je otprije bio poznato članovima Reala, ali se o tome trebalo šutjeti.

Međutim, u kampu španjolske reprezentacije su procurile informacije o tome da će Lopetegui preuzeti Real na kraju Svjetskog prvenstva što je izazvalo nemir u nogometnoj javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Tos 13.06.2018.

    Bravo to je konzekvent a ne da oni i svi ostali u Sportu rade šta hoče a Hiero je isto super trener mlad angažiran a nije ni bitno tko je tamo Trener jer imaju super Repku.Konačno su stavili pečat na takve Ljude koji imaju Ugovor i misle da mogu raditi šta hoče a mi u Hrvatskoj konačno možemo isto tako napraviti sa Šukerom Vrbanovičem i Mamičevcima.Zašto se ne traži izručenje Mamiča .Gospodjo Kolinda zašto ne inzistirate na tome nije mi jasno!!!

  • Coutinho Trademark Shot 13.06.2018.

    Nije li i Conte dogovorio preuzimanje Chelsea dok je bio trener Italije??

  • đuro kojotovski 13.06.2018.

    kao što je netko napisao u odgovoru na komentar, Lopetegui je prije 2-3 tjedna potpisao novi ugovor sa savezom do 2020., tu je problem.. ako si potpisao ugovor onda ga barem pola odradi.. to kao da sad Ronaldo potpiše ugovor s ManUtd i nakon 2 tjedna mu dođe puno bolja financijska ponuda iz PSG-a i aktivira se otkupna klauzula, i ode on.. ispao bi go*** svojim postupkom isto kao i Lopetegui s ovim svojim potezom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare