To je to što me zanima!

Spasitelj Dinama: Vahid Halilhodžić sjeda na klupu?

Mamići bi htjeli Vahida za trenera. Već nekoliko dana pregovaraju, potvrdio nam je izvor blizak Vahinoj obitelji. Žele ga dovesti mnogi klubovi
Vidi originalni članak

Predstavnici Dinama jučer su se sastali s Vahidom Halilhodžićem (58), bivšim trenerom Lillea, PSG-a i nekadašnjim izbornikom Obale Bjelokosti. Prvi kontakt uspostavljen je prije nekoliko dana kad je Zdravkov sin Mario Mamić bio na utakmici između BiH i Katra u Sarajevu te razgovarao s Vahidom.
- Da, Mamići bi htjeli Vahida za trenera. Pregovaraju već nekoliko dana - potvrdio nam je izvor blizak Vahinoj obitelji.
Bivši izbornik “slonova” odmara se na Makarskoj rivijeri.
- Sve me pitajte, samo ne o Dinamu. Nemam nikakvih komentara - rekao je Vaha i dodao kroz smijeh:
- Ali vama može puno značiti ovo moje ‘nemam komentara’.
Vahid je bez posla pola godine, otkad je dobio otkaz u Obali Bjelokosti.
- Žele ga mnogi klubovi, ali i reprezentacije. Dinamo sigurno neće pogriješiti ako ga uzme - kazao je naš izvor i nastavio:
- Prije par godina, dok je vodio PSG, s njim su na pregovore dolazili predstavnici Reala. Dakle, Dinamo bi mogao imati trenera kojeg je želio i najveći klub na svijetu.
Najveće uspjehe u trenerskoj karijeri Halilhodžić je napravio u Francuskoj. S PSG-om je 2004. osvojio francuski kup, a s Lilleom je 2001. igrao Ligu prvaka. U toj sezoni na klupi Lillea dvaput je igrao protiv velikog Manchester Uniteda. Kod kuće ga Alex Ferguson nije nadmudrio, bilo je 1-1, a na Old Traffordu je Beckham zabio u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Uniteda. U PSG-u je trenirao i nekadašnjeg najboljeg igrača na svijetu, Ronaldinha.
Vaha je prije 30-ak godina bio blizu prelaska u Dinamo, ali tad je ovaj sjajni centarfor iz Veleža otišao u Nantes. Možda će bolje sreće biti ovaj put.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • icf13 13.08.2010.

    Pretpostavimo da je real doista najbolji klub i uistinu da ga je tražio. To hipotetski znači da je Vahid jedan od boljih i cjenjenijih stručnjaka u Europi... Ukoliko postane trener dinama, sanjat ću dan kada će dobiti otkaz, samo da vidim Mamićevo objašnjenje i razloge. Uz to narvano dolazi i njegov one-man show u maniri kobija Brajanta, plus nostalgične priče o rušenju države, lošem treneru, novinarima plaćenicima... šteta što ih prerijetko mjenja.

  • IP95 13.08.2010.

    e sta ste se vi uzivili vec e ovaj cH govori da ce doc u LP ! ka da je zajec los trener ?! nevaljaju vam igraci ! sta ste vi ocekivali u LP sa dodom u napadu ???

  • vlaka 13.08.2010.

    Ovo je Hajdukova sezona nece im pomoc ni ovaj.Hajduk uzima prvenstvo ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare