To je to što me zanima!

Juve i Real u reprizi Cardiffa, engleski derbi u četvrtfinalu...

U lanjskom finalu Real Madrid razbio je Juventus 4-1, a sad će Mandžukić imati priliku za revanš Modriću i Kovačiću. Liverpool će na City, Barca dočekuje Romu, a Bayern ide Sevilli u četvrtfinalu
Vidi originalni članak

U švicarskom Nyonu održan je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji nam je donio novi okršaj lanjskih finalista iz Cardiffa, Real Madrida i Juventusa. Legendarni Ukrajinac Andrej Ševčenko izvlačio je parove i evo što nas čeka sljedeći mjesec.

3. travnja

Sevilla - Bayern
Juventus - Real Madrid

4. travnja

Barcelona - Roma
Liverpool - Manchester City

10. travnja

Roma - Barcelona
Manchester City - Liverpool

11. travnja

Bayern - Sevilla
Real Madrid - Juventus

Bolan poraz u finalu 4-1 talijanski prvak pokušat će revenaširati u borbi za polufinale. Ova dva kluba igrala su u polufinalu 2015. i tu je bila bolja 'stara dama' ukupnim rezultatom 3-2. 

Drugi najzvučniji par svakako je onaj engleski gdje će Liverpool i Manchester City odmjeriti snage. Prva protiv treće momčadi Premiershipa, sudar Kloppove ekspedicije s najboljim napadom Lige prvaka (28) i Pepovog, po mnogima, savršenog stroja.

Barcelona će dočekati Romu na Camp Nou gdje je veliki favorit, baš kao i Bayern u susretima sa Sevillom. Bavarci će, za razliku od Katalonaca, prvo gostovati.

Liverpool - Manchester City

Mnogo pažnje izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Citya. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali niti jednu u nekom od europskih kupova. 'Redsi' su daleko uspješniji - ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 susreta je završilo bez pobjednika.

Ove sezone su igrali dva puta. U rujnu su 'Građani' na svom travnjaku slavili 5-0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4-3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.

Barcelona - Roma

Barcelona na svom stadionu ne zna za poraz u zadnjih 12 utakmica protiv talijanskih kubova. Posljednji koji ih je slomio bio je Juventus u četvrtfinalu (2-1 poslije produžetaka) u četvrtfinalu 2003. godine.

Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu  6-1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015/16.

Sevilla - Bayern

Bayern ima pet poraza u zadnjih pet utakmica u Španjolskoj, a Sevilla nikad nije izgubila od posjetitelja iz Njemačke. Imaju sedam pobjeda i četiri remija! Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno

Juventus - Real Madrid

Torinska 'Stara dama' i 'Kraljevski klub' do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle godine i 1998. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu je bilo 4-1, a 1998. u Amsterdamu 1-0.

Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. 'Kraljevski' klub u sva četiri navrata ispadao je od 'stare dame' u nokaut fazi...

Cristiano Ronaldo zabija Juventusu gol svake 64 minute, pet puta je bio strijelac protiv njih. U 22 utakmice protiv talijanskih klubova zabio je 15 golova. 

Real Madrid je pobijedio u 11 utakmica protiv talijanskih klubova, a izgubio u devet navrata. Juventus pak protiv Španjolaca ima osam pobjeda i sedam poraza.

Hrvatska u četvrtfinalu najelitnijeg klupskog natjecanja ima petoricu predstavnika. Titulu prvaka Europe brane Luka Modrić i Mateo Kovačić iz Real Madrida, a korak iza njih je Juventus Marija Mandžukića koji je u lipnju prošle godine pao u Cardiffu (4-1).

Dejan Lovren s Liverpoolom, odnosno Ivan Rakitić s Barcelonom, zatvaraju krug naših reprezentativaca u četvrtfinalu Lige prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 398

  • BarcaHajdukforever 17.03.2018.

    Ajde lovit zmije.idi komentirat skvoš to je tvoja razina i ne trkljaj ovdje o futbalu.

  • Juve0903 17.03.2018.

    Juve prvak.

  • kur24 16.03.2018.

    Bayern uzima LP glatko

Komentiraj...
Vidi sve komentare