To je to što me zanima!

Čilić razbio drugog na svijetu za četvrtfinale Roland Garrosa!

Najbolji hrvatski tenisač slavio je protiv drugog tenisača svijeta Danila Medvjedeva sa 6-2, 6-3, 6-2 i ušao među osam najboljih na Roland Garrosu. Za polufinale igrat će protiv Rubljova
Vidi originalni članak

Marin Čilić slavio je protiv Danila Medvjedeva sa 6-2, 6-3, 6-2 za samo sat i 47 minuta na Philippe-Chatrieru i tako ponovio najbolji rezultat na zemljanom Grand Slamu. U četvrftfinalima Roland Garrosa padao je 2017., od Wawrinke, i godinu kasnije protiv Del Potra. Sada ima veliku priliku otići i korak dalje. Protivnik će mu biti Andrej Rubljov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon pet uvodnih gemova u kojem nismo vidjeli break loptu, doduše niti ijedan poen Čilića na servisu Medvjedeva, Marin je uspio oduzeti Rusu servis nakon čega je uvjerljivo odservirao za potvrdu breaka, a odmah u sljedećem došao do novog!

U drugom je setu Marin došao do breaka točno u sredini seta, iskoristivši jedinu ponuđenu u setu! Čilić je do ovog meča u karijeri nakon 2-0 u setovima imao 105 pobjeda i 5 poraza, a na Roland Garrosu još nikada nije ispustio prednost od 2-0 (24-0)! Danas je poboljšao tu statistiku.

Odjurio je u trećem setu Čilić na 3-0 i mirno zadržao prednost ne pruživši Medvjedevu pritom nijednu break loptu. U cijelom meču! Bio je to njihov četvrti međusobni ogled, prvi na zemlji i - prva pobjeda hrvatskog tenisača.

 U ostalim četvrtfinalima igrat će Đoković i Nadal, Zverev i Alcaraz te Ruud i Rune, a Čilić će u slučaju pobjede u polufinalu ići na pobjednika skandinavskog ogleda (Ruud-Rune).

TIJEK MEČA

ČILIĆ - MEDVJEDEV 3-0 (6-2, 6-3, 6-2)

Treći set: 6-2

6-2: Kraaaaaaaaaaaaaaaaj! Marin Čilić je treći put u karijeri u četvrtfinalu Roland Garrosa! Fantastičan je meč odigrao najbolji hrvatski tenisač ne pruživši Medvjedevu nijednu break loptu u meču.

3-0: Novi servis Medvjedeva, novi break Čilića. Sada je samo pitanje rezultata kojime će Marin slaviti u 3. setu. Ovu prednost teško se može ispustiti... Čilić u karijeri nakon 2-0 u setovima ima 105 pobjeda i 5 poraza, a na Roland Garrosu još nikada nije ispustio prednost od 2-0 (24-0)!

1-0: Kakav meč Marina Čilića! Ovo nismo vidjeli jako dugo vremena. Marin ima break i u trećem setu i juri prema četvrtfinalu Ronald Garrosa.

Drugi set: 6-3

6-3: Ma, krasnooo! Marin i dalje fenomenalan. Dobro je pitanje kada je netko imao ovoliko winnera protiv Medvjedeva. Čilić ga doslovno gazi. Sve najbolje govori činjenica da Marin još nije ponudio break loptu u cijelom meču! Najbolji hrvatski tenisač ima 2-0 protiv drugog tenisača svijeta. Euforija se diže, no Čilić mora zadržati hladnoću i ne upasti u kakvu 'crnu rupu'.

5-2: Potvrdio je Čilić break i sada je za gem udaljen od drugog seta. Bila bi to velika prednost, no povijest nas uči da se ne trebamo prerano veseliti.

4-2: Opet je nanjušio kada treba napasti. Zazivali smo break, odmah smo ga i dobili. Odličnim forhendima Marin je zaradio break loptu, a onda prepoznao drop shot i nemilosrdno završio poen. Čilić ima break u drugom setu!

2-2: Medvjedev je sada spojio dva servis gema nakon što je prethodna dva ispustio. Nadajmo se da će nastaviti niz... Inače, Čilić i dalje igra odlično, osjetio je svoju šansu protiv Rusa kojemu je ovo tek peti meč od manje operacije leđa zbog koje je pauzirao otprilike dva mjeseca.

1-0: Bilo je vrlo važno uzeti ovaj servis gem, a Marin je učinio upravo to. I to bez većih problema. Čilić je sada na pet uzastopnih gemova protiv drugog tenisača svijeta. 

Prvi set: 6-2

6-2: Gazi, Marine! S novim breakom, Čilić uzima prvi set. Prekrasan tenis najboljeg hrvatskog tenisača u posljednjih nekoliko gemova.

5-2: Nakon pet uvodnih gemova u kojem nismo vidjelu break loptu, doduše nijedan poen Čilića na servisu Medvjedeva, Marin je uspio oduzeti Rusu servis nakon čega je uvjerljivo odservirao za potvrdu breaka. Idemoooo! Inače, Čilića iz kuta bodri njegov veliki prijatelj, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 170

  • Paracetamol 31.05.2022.

    Konačno neka korist od sankcija.

  • Kruno007 31.05.2022.

    Sa ovakvom glavom može pobjediti svakoga.

  • GeneralPraljakUskoplje 31.05.2022.

    Ufff brate ovo je za naježit se … covjek kad igra svoj tenis moze svakoga dobiti , glava je problem . Idemo cila 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare