To je to što me zanima!

Spektakl u FA kupu: Utd. bez Rooney na kultnom Anfieldu

Liverpool i Manchester United danas igraju četvrto kolo FA kupa. Sir Alex Ferguson ima velikih problema s ozljedama, nema mu ni pola obrane uoči super utakmice
Vidi originalni članak

Ždrijeb je za Manchester United bio nemilosrdan. Nakon što su u 3. kolu FA kupa u gostima morali igrati protiv Man. Cityja, u 4. kolu su izvukli Liverpool, naravno, opet će gostovati. Bit će to prva utakmica ovih dviju momčadi nakon što je Luis Suarez dobio osam utakmica kazne zbog rasističkog vrijeđanja Evre.

- Nadam se da će sve biti u redu i da se navijači neće vrijeđati s tribina. Ovo je najveće rivalstvo u Engleskoj, ali je bitno da ne bude velikih problema zbog Suarezove suspenzije - kaže sir Alex.

Manchester United bi, prema najavama s Otoka, na Anfieldu mogao biti desetkovan. Wayne Rooney zbog ozljede gležnja nije trenirao gotovo cijeli tjedan i Ferguson će ga teško staviti u momčad. Za United sigurno neće igrati Nemanja Vidić, Young, Anderson, Nani i Jones, a upitan je nastup i Rija Ferdinanda. Dakle, Fergusonu će nedostajati pola obrane.

United na Anfieldu nije pobijedio pet godina, ali je slavio u posljednjoj utakmici u FA kupu, lani na Old Traffordu. U zadnjih devet derbija šest smo puta vidjeli crveni karton. Za Liverpool je najvažnije da igra kapetan Steven Gerrard, koji je zabio tri gola u zadnje četiri utakmice protiv “crvenih vragova”.

- Dužni smo svojim navijačima, moramo im podariti utakmicu za povijest i pobjedu - rekao je Gerrard, koji je s Liverpoolom već izborio finale Liga kupa.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Manch Utd 28.01.2012.

    U ovoj državi ni brat bratu ne pomaže.

  • novoselmario8 28.01.2012.

    Nek pobijedi nogomet,ovo je trenutno jedini pravi derbi engleskog nogometa,dvije tradicije.Čak i ko navijač Uniteda skidam kapu Liverpoolu za njihove prijašnje rezultate,18 naslova nije malo.Jedini se još tu i Arsenal može staviti,a ovi drugi umjetni nek otvore knjigu trofeja iz vremena dok su nogomet igrali nogometaši a ne lova,pa nek onda vide tko vrijedi.

  • Stretford End 28.01.2012.

    Derbi kao derbi, sve je moguće i nema izrazitog favorita makar zbog Anfielda mala prednost mora ići Liverpoolu. Nadam se samo da će biti kvalitetna utakmica, dakle bez standardnih 40 faulova i stalnih prekida i da će se nakon tekme pričati o nogometu ne o sucima ili izgredima iz publike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare