To je to što me zanima!

Spektakl u Guimaraesu: Portugal i Cipar igrali 4-4

Nevjerojatnu kvalifikacijsku utakmicu odigrali su Portugal i Cipar u kojem je postignuto 8 golova. Gosti su dvaput vodili, a na kraju su spasili bod
Vidi originalni članak

Kvalifikacijski dan 1. kola za Europsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Ukrajini i Poljskoj završio je pravim spektaklom u Guimaraesu. Nogometaši Portugala i Cipra, koji se nalaze u skupini H, odigrali su bez pobjednika 4-4. U svim prijašnjim kvalifikacijama, bilo za SP ili EP, Portugal je imao problema, a izgleda da će i tijekom ovog ciklusa za svoju nacionalnu momčad strepiti portugalski navijači. Cristiano Ronaldo nije igrao zbog ozljede, a pravi košmar na travnjaku se dogodio već u prvih pola sata igra, nakon kojih je bilo 2-2. Pritom su Ciprani dva puta vodili. Portugal je prvi put došao u vodstvo u 60. minuti kada je Manuel Fernandes zabio sjajan pogodak s dvadesetak metara (4-3). Nakon toga je Portugal imao šanse i povećati razliku, no došla je kazna na drugoj strani. Letom u prostor i udarcem glavom Avraam je donio konačnih 4-4 i veliki bod Cipranima.

HAT-TRICK DEFOEA U TRIJUMFU ENGLEZA
Reprezentzacija Engleske na impresivan je način otvorila kvalifikacije za Euro 2012. godine u G skupini, svladavši na Wembleyju Bugarsku s 4-0. Izbornik Fabio Capello tako je na dobar način započeo svoj ''rehabilitacijski program'' u očima engleske javnosti nakon vrlo blijedog nastupa ''gordog albiona'' na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici i eliminacije već u osmini finala. Tottenhamov napadač Jermain Defoe bio je trostruki strijelac, prvi gol zabio je već u 2. minuti utakmice, a preostala dva u 61. i 86. minuti. Bio je uključen i u akciji kod jedinog pogotka na utakmici kojeg nije zabio, a strijelac svog prvog gola u karijeri za reprezentaciju bio je Adam Johnson u 83. minuti. Valja pohvaliti i Waynea Rooneyja, koji nije postigao pogodak, ali se istaknuo s tri asistencije.


Portugal - Cipar 4-4 (Almeida 8, Raul Meireles 29, Danny 51, Fernandes 60 / Aloneftis 3, Konstantinou 11, Okkas 57, Avraam 89)
Engleska - Bugarska 4-0 (Defoe 2, 61, 86, Johnson 83)

Idi na 24sata

Komentari 13

  • matikyo 04.09.2010.

    to se zove nogomet

  • Harun32 04.09.2010.

    Pricate gluposti. Prosle kvalifikacije su bolje igrali bez Ronalda nego sa Ronaldom. Tako govori statistika. Ima to sve svoje. Bez njega igraju timski a sa njim igraju samo na njega. Portugal ce opet bolje igrati u gostima. Nazalost oni se uvijek vrate do kraja kvalifikacija.

  • IP95 04.09.2010.

    pa neka je c.ronaldo jedan od najboljih igraca na svitu,neigra on sam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare