To je to što me zanima!

Leteće atletičarke u središtu Zagreba: Spektakularne scene na Trgu bana Jelačića...

U petak će u središtu Zagreba još nastupiti skakači u dalj (18.20 sati). Program se nastavlja u subotu kada će pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu biti održano natjecanje u bacanju kugle
Vidi originalni članak

Memorijal Borisa Hanžekovića - Continental Tour Gold atletski miting počeo je u petak u Zagrebu skakačkim natjecanjima na Trgu bana Jelačića.

Središnji zagrebački trg u petak će ugostiti troskokašice, motkašice i skakače u dalj.

Prve su nastupile troskokašice, a pobijedila je Slovenka Neja Filipič s rezultatom 14.38m. Druga je bila Talijanka Ottavia Cestonaro sa 13.61 m, dok je treće mjesto osvojila hrvatska atletičarka Paola Borović skočivši 13.42m.

Četvrta je bila Magdalena Perić (12.47), a peta još jedna hrvatska predstavnica Marija Ivanković (12.26).

Slovenka Filipič, zlatna na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, bila je favoritkinja za pobjedu. Nakon prve serije bila je druga sa 13.29 m, a vodstvo je preuzela u trećoj seriji skočivši pobjednički skok.

Nešto kasnije, program je nastavljen s natjecanjem u skoku s motkom za atletičarke u kojem je pobjedu odnijela Slovenka Tina Šutej sa skokom od 4,61m što je ujedno i rekord mitinga.

Šutej, brončana s Europskog dvoranskog prvenstva u Beogradu i s Europskog prvenstva u Muenchenu, propustila je visine 3,81m, 4,01 i 4,11, a nakon toga je iz prve preskočila 4,21 m, 4,31m, 4,41 m i 4,51 m. Također je propustila 4,56 i na kraju preskočila 4,61m.

Druga je Njemica Anjuli Knaesche sa skokom od 4,41 m, a treća Čehinja Amalie Švabikova sa skokom od 4,31 m.

Hrvatska atletičarka Lara Juriša je zauzela zadnje sedmo mjesto sa skokom od 3,81 m. Tu je visinu preskočila iz prvog pokušaja, no onda nije uspjela preskočiti 4,01,m.

U petak će u središtu Zagreba još nastupiti skakači u dalj (18.20 sati).

Program se nastavlja u subotu kada će pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu biti održano natjecanje u bacanju kugle (19.00), a preostale discipline mitinga održat će se u nedjelju na stadionu Mladosti s početkom u 16.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mateo😎 09.09.2022.

    Hocemo stadion!!!!

  • B7 09.09.2022.

    ...kad je za Bandićeve vladavine na Trgu bilo postavljeno skijalište, onda ga je današnja vladajuća ekipa pljuvala.... tako da vrlo brzo možemo očekivati i šatorizaciju Trga kao i sve druge aktivnosti koje nam je priuštio pokojni MB... jbmu, za kaj služe sportski tereni? ...za kaj služi Velesajam i Hrelić? ....očito se baš sve mora dešavati na par sto metara od Katedrale, a naokolo nek si stanari grade gajbe za kontejnere, za više desetaka tisućica vlastitih kuna.... 

  • inicamoze 09.09.2022.

    Te šta rukuju motkom i skaču u dalj imaju najbolje guzicce

Komentiraj...
Vidi sve komentare