To je to što me zanima!

Spektakularnim vatrometom zatvorene Sportske igre mladih

Splitska Riva ugostila je zatvaranje 23. Sportskih igara mladih gdje je više od tisuću sudionika u večernjim satima uživalo u bogatom glazbenom i sportskom programu, a ove su Igre oborile i jedan rekord...
Vidi originalni članak

U srijedu navečer mladi sportaši iz BiH, Hrvatske i Srbije zajedno su s mnogobrojnim profesionalnim sportašima, partnerima Igara i građanima Splita uživali u svečanoj ceremoniji zatvaranja 23. Plazma sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u Europi.

Koncert Frajli, Mie Dimšić i Marka Tolje oduševio je okupljene, dok je Enis Bešlagić bio ''sudac'' u napetim dvobojima povlačenja konopa između ekipa iz BIH, Hrvatske i Srbije. Pozdrave svim okupljenima na Rivi uputili su i ambasadori Igara, Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Miralem Pjanić, a sportska legenda Predrag Mijatović družio se s djecom na Rivi. '

- Već sam desetljeće uz Igre i ponosan sam na sve što Zdravko Marić i njegov tim rade za sve mlade sudionike. Ove godine smo oborili rekord. Čak 202.000 djece je sudjelovalo na ovim Igrama mladih, što je zaista nevjerojatan podatak - rekao je Predrag Mijatović pa poslao poruku djeci:

- Svim klincima koji se natječu želim prvenstveno zdravlje, a zatim i da zadrže sportski duh i da se kroz sport i sva ova natjecanja formiraju kao ličnosti i kao ljudi.

Igre je službeno zatvorio Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH.

- Pružiti mladima alternativu i utjecati na njihova buduća ponašanja na terenu i na tribinama naš je prioritet, a upravo su Sportske igre mladih idealna prilika za to. Ove godine započeli smo pilot projekt „Budi navijač, a ne razbijač“- istaknuo je Božinović.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt ''Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu.

Podsjetimo, veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina održalo se 16. do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare