To je to što me zanima!

Spektakularno: Teren Realova stadiona moći će se sklopiti u rupu, a ispod njega jurit će vlak

Santiago Bernabeu je sa tri strane okružen zgradama pa su inženjeri odlučili napraviti rupu duboku 30 metara u kojoj će biti pohranjene ogromne konstrukcije za razne manifestacije
Vidi originalni članak

Real Madrid započeo je rekonstrukciju Santiago Bernabeua po završetku prošle sezone, a u ovoj domaće utakmice igra na stadionu "Alfredo di Stefano", na kojem inače nastupa B momčad 'kraljevskog kluba', odnosno Real Madrid Castilla.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi Santiago Bernabéu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako se može suditi po viđenom, mogućnosti Santiago Bernabeua bit će neograničene. S novom tehnologijom 'zamjenjivog terena' stadion u Madridu moći će jedan dan ugostiti koncert neke svjetske zvijezde, već sljedeći utakmicu košarkaške Eurolige, a dan iza najveći nogometni derbi - 'El Clasico'.

VIDEO: NOVI STADION REALA Svemirski Bernabéu: Teren će se izvući i čuvati u stakleniku

Ostali stadioni, koji također imaju tu tehnologiju, imaju dosta prostora oko samog stadiona, dok je Santiago Bernabeu okružen zgradama sa tri strane, no inženjeri su našli rješenje problema.

Naime, s jedne strane bit će 'rupa' duboka 30 metara gdje će pohraniti konstrukcije za razne sportske i ne sportske događaje koji će se održati na Bernabeu. Plan španjolske kompanije zadužene za posao je napraviti desetak etaža na kojima bi bile konstrukcije, jedna iznad druge, a pomicale bi se po sistemu tračnica.

Kad smo kod tračnica, Bernabéu bi trebao dobiti i svoju stanicu metroa ispod stadiona pa će navijači moći dolaziti direktno na utakmicu.

U Madridu predviđaju da će Santiago Bernabeu biti u potpunosti renoviran do ljeta 2022. godine.

HALA MADRID Najbolji stadion svijeta! Real si gradi novi 'Santiago Bernabeu'

Evo kako to izgleda u 3D montaži:

Idi na 24sata

Komentari 13

  • crowal 29.01.2021.

    Nema stadiona do Maksimira, on se sam raspada

  • NovaloN 29.01.2021.

    Svi grade nove stadione i čak Osijek gradi stadiom samo Barcelona nema stadion ono uskoro bude bilo kao maksimir , koliko je samo španjolskih kubova napravilo nove stadione,i ostale zemlje, a nikao ne mogu shavtit da jedna Barcelona može sebi ono dopustiti. nemoj te samo da mi napada te fanovi barcelone , samo kažeš kako stvari stoje, nisam ja niti za real niti barcelonu, samo kažem istinu.

  • 29.01.2021.

    Bolje da sklope tribine umjesto travnjaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare