To je to što me zanima!

Splićane preuzeo trener koji je s Hrvatskom osvojio zlato na EP-u

Svjestan sam odgovornosti, ali ne bih se bavio ovim poslom kada ne bih vjerovao u sebe. I ono što je još važnije, vjerujem u kvalitetu momčadi koju ću voditi, rekao je novi trener KK Splita
Vidi originalni članak

Upražnjeno mjesto na klupi KK Splita od večeras je popunjeno. Novi trener je dosadašnji trener u omladinskom pogonu Splita Mile Karakaš.

Zanimljivo je da je nakon smjene Ivice Skelina, koji je izgubio povjerenje čelnika kluba nakon poraza od Zadra u finalu Kupa, u kuloarima prošlo jako puno imena koji su ga trebali naslijediti. Među njima svakako najzvučniji su bili Aleksandar Petrović i Velimir Perasović

Od ukupno desetak kandidata, neki nisu bili spremni preuzeti vođenje kluba, neki nisu mogli napustiti trenutne obaveze i loptica na ruletu se na koncu zaustavila na Karakašu.

Nije tajna da su ambicije Splita u ovoj sezoni bile najveće, posložili su momčad redom od iskusnih igrača i reprezentativaca i za očekivati je bilo da će klupu povjeriti također nekom iskusnom i povjerenom stručnjaku. Na koncu su se odlučili za Karakaša koji definitivno nije iskusan, no obzirom da je pet sezona vodio juniore i dugo je u klubu, jako dobro poznaje situaciju. 

- Svjestan sam odgovornosti, ali ne bih se bavio ovim poslom kada ne bih vjerovao u sebe. I ono što je još važnije, vjerujem u kvalitetu momčadi koju ću voditi. Hvala klubu na pruženoj prilici - kratko je kazao Karakaš.

Direktor Splita Edo Blažević obrazložio je Karakašev izbor.

- Bilo je pregovora s još nekim trenerima, neki su otpali iz objektivnih razloga i kada smo zbrojili sve pluseve i minuse procijenili smo da je najbolje dati prigodu našem mladom treneru. Mile u sebi ima trenerski gen, znat će se nositi sa svim izazovima koji su pred njim i cijelim klubom - rekao je Blažević.

Ali jedna od otegotnih okolnosti sigurno će mu biti to što će mu ovo biti tek prvi angažman na klupi neke seniorske momčadi. Karakaš je trener u omladinskoj školi KK Splita već nekoliko godina, a u životopisu mu stoji i jedna stavka koja nije nikako zanemariva.

Novi trener Splita bio je izbornik Hrvatske U-16 reprezentacije koja je u ljeto 2018. godine osvojila europsko zlato pobijedivši Španjolsku, a Karakaš je tada vodio talentirane mladiće poput Rok Prkačina, Borisa Tišme, Filipa Paponje, Ivana Perasovića, a potonjeg će sada voditi i u momčadi žutih. 

Uz novi trenerski posao na klupi Splita, Karakaš je i izbornik Hrvatske U-18 reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare