To je to što me zanima!

Split izborio majstoricu i ide na oproštaj od Jazina

Uvjerljivom pobjedom 95-79 pred 3000 svojih razdraganih navijača, Splićani su izjednačili na 2-2 u finalnoj seriji i odluka će pasti u petak
Vidi originalni članak

Drago mi je da smo se od ove divne publike oprostili pobjedom. Odigrali smo odličnu obranu, pogotovo u prvom poluvremenu. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili, momci su odigrali fenomenalno i zasluženo smo došli do pete utakmice, rekao je nakon pobjede njegovog Splita u četvrtoj utakmici finalne serije (95-79) trener Slobodan Subotić.
Od prve do zadnje minute Split je kontorlirao utakmicu, a ključni trenuci zbili su se pred kraj treće četvrtine, kada 'žuti’ serijom 15-0 stižu do prve veće prednosti, nakon čega okreću utakmicu.
Split je prvu i treću uvjerljivo izgubio, drugu dobio u tijesnoj završnici. U srijedu navečer odigrali su najbolju utakmicu dosada i srcem i borbom anulirali zadarsku 'papirnatu' kvalitetu.
- Čekali smo, bili strpljivi i na vrijeme poveli. Nisu znali odgovoriti na našu zonu. U prvom dijelu meni nije išlo, ali Damjan je povukao, bio je sjajan - rekao je kapetan Splićana Hrvoje Perić.
A Damjan Rudež je odigrao doista veliku utakmicu. Zabio je 27 koševa, pogađao uvijek kada je trebalo. Iako je i učinak kapetana Perića bio odličan, pogotovo u nastavku (20 koševa, šest skokova i sedam asistencija).
- Bilo je fenomenalno, pokazali smo da su Gripe naša utvrda i da ovdje nitko ne može doći po laganu pobjedu. Peta utakmica? Šanse su 50-50 - s puno optimizma govorio je Rudež.
Uz dvojac Rudež - Perić, važan je i doprinos Marlona Garnetta, ali i Dejana Ivanova (13 poena, 12 skokova). Budu li svi tako raspoloženi i u Jazinama, mogao bi Split i do naslova. Hrvoje Perića zna odgovor na pitanje: "Možete li slaviti u Zadru?"
- Moramo! Peta je utakmica, dosad smo gubili, ali sad više nema popravka. Dobijemo li, uzimamo naslov!

FINALE PH, 4. UTAKMICA
SPLIT CO - ZADAR 95-79 (27-27, 17-15, 24-15, 27-22)
SPLIT CO: Klarica, Sumić 2, Bilobrk 2, Delaš 2, Rudež 27, Ivanov 15, Stipanović 3, Mladenov, Perić 20, Sobin, Garnett 14, Batina 10.
ZADAR: Stallworth 7, Stipčević 7, Barać 16, Johnson 12, Prostran, Gečevski 6, Marčinković, Šarlija, Lalić 2, Macura 7, Štimac 8, Brewer 14.

BALIĆ I METLIČIĆ NAVIJALI ZA "ŽUTE"
Karizmatični rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić odradili su kvalifikacije za Olimpijske igre i odmaraju u rodnom gradu. Našli su vremena i za posjet Gripama i smjestili se među 3.000 navijača obojenih u žuto. Navijali su i radovali se uspjehu svoga kluba. Umjesto na tribinama, Ivano je možda mogao biti na parketu, ali nekad davno je rukomet pretpostavio košarci. Iako je prve sportske korake napravio baš na Gripama, s košarkaškom loptom u rukama. I danas kaže da mu je košarka sport broj 1. Bez obzira što je najbolji rukometaš svijeta.
Već po običaju, utakmicu nije propustio ni novi Hajdukov sportski direktor Ivan Buljan. Između pregovora s mogućim pojačanjima Hajduka, Iko je stigao pogledati sve četiri utakmice...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lukica 05.06.2008.

    Zadar je Prvak to je sigurno. Iako sam znao da ce zadar izgubiti u Splitu,opalio ga na kladionici da mi se i zivo obistini....i tako i bi....Zadnji naslov se uzima u Jazinama....

  • procedura 05.06.2008.

    sve je to lova, u splitu je zadar izgubija, u jazinama ce dobiti za kraj i festa u zadru i jazine odlaze u povijest...prozirno do kraja, i onda da ja to gledam...ma daj.

  • sined 05.06.2008.

    bar je bila puna dvorana za razliu od cibone

Komentiraj...
Vidi sve komentare