To je to što me zanima!

Split je "razbio" Varaždin, Zagreb slavio kod Istre...

U drugom kolu HNL-a novi prvoligaš Split doma je pobijedio Varaždin (bivši Varteks) 4-0. Zagreb je slavio kod Istre, a Zadar doma protiv Karlovca
Vidi originalni članak
SPLIT NAKON POLA STOLJEĆA
Split je nakon gotovo pola stoljeća doživio slast pobjede u prvoligaškom okruženju. Napunili su na Parku mladeži mrežu Varaždina sa četiri gola. Kapetan Ante Žužul zabio je za 1-0 na samom kraju prvog dijela. Bučan je sa dva gola donio veliku prednost Splitu. A sve je završio Obilinović golom iz penala.

ZAGREBU PUNI PLIJEN
Zagreb je stigao u Pulu kao favorit. Puljani su u prvom kolu dobili čak šest golova od Hajduka. Zagrepčani su startali pobjedom protiv Lokomotive. Za 1-0 u 20. minuti zabio je Krstanović sa 25 metara. Istrani su se trudili vratiti u igru, pritisnuli su, no umjesto da zabiju, dobili su gol. Šovišić je pet minuta prije kraja prvog dijela zabio za 2-0. U drugom poluvremenu Zagreb je mirno držao vodstvo, a Istra nije uspjela zabiti.

ZADAR LAKO S KARLOVCEM
Zadrani su protiv Karlovca osvojili sva tri boda. Terkeš je zabio za 1-0 u 18. minuti. Karlovac je imao velikih problema, pogotovo po desnoj strani. Zadar je mogao još zabiti pokoji gol prije poluvremena, no ostalo je 1-0. U drugih 45 minuta Karlovac je pokušao izjednačiti. Imali su jednu sjajnu priliku, no Batarelo nije bi oprecizan. Odmah nakon toga gol za Zadar. Santini zabija za konačnih 2-0.

MRŠAVI DVOBOJ NA ŠUBIĆEVCU
Šibenik i Cibalia na Šubićevcu su podijelili bodove. Bio je to jedini susret drugog kola HNL-a u kojem nije bilo golova. Šibenčani su zapucali prema golu tek u 25. minuti. Jakoliš je zabio pred kraj prvog dijela, ali bio je u ofsajdu. U drugom dijelu nije bilo velikih šansi i nakon 90. minuta rezultat je bio 0-0.



HNL, 2. KOLO:
Šibenik - Cibalia 0-0
Zadar - Karlovac 2-0 (Terkeš 18, Santini 80)
Split - Varaždin 4-0 (Žužul 45, Bučan 62, 73, Obilinović 78)
Istra - 1960 - Zagreb 0-2 (Krstanović 20, Šovičić 40)



Idi na 24sata

Komentari 6

  • dalmatinac123456 31.07.2010.

    čestitke splitu i zadru ! a Bebi Buljatu želim brz oporavak !

  • istva 31.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • stric66 31.07.2010.

    više je split imao gledatelja nego dinamo u 3 utakmice.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare