To je to što me zanima!

Sportaši sa sluhom: 'Bilić brijač s najviše potencijala'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glazbeni žiri 24sata u sastavu Tutić-Dedić-Huljić u Top pet sportaša-glazbenika poredao je Bilića, Štimca, Kostelića, Rađu i na kraju Karlovića...
Vidi originalni članak

Ma sportaši su simpatični glazbenici! Ima tu dosta muzikalnih ljudi. Primjerice, najviše mi se svidio Igor Štimac sa svojom “Mare i Kate”. Oni zaslužuju pohvale, a ne toliko sveprisutna Simona Gotovac, koja je nuklearni otpad na našoj sceni. Slaven Bilić je “brijač” i ima potencijala, komentirao je kompozitor Zrinko Tutić sve veći trend sportaša koji se okušavaju u glazbenim vodama.
Uoči Snježne kraljice Ivica Kostelić formu je “brusio” i u studiju. U suradnji s blues usnoharmonikašem Tomislavom Golubanom i njegovim blues bendom snimio je - “Brzi vlak”.
- Kritički je besmisleno komentirati kako Clinton svira saksofon ili Woody Allen klarinet. Tako je i s našim sportašima. Ivica ima afiniteta prema rocku, a najbolji od svih je Slaven Bilić - rekao je Matija Dedić, jazz pianist koji je izdao devet albuma.
Britanski Guardian je 2008. uz glazbene radove Teveza podsjetio i na Štimčev hit - “Mare i Kate”.
- Igor najbolje pjeva. Rađi sam napisao pjesmu i spario ga s Grašom i dugo su vladali radiopostajama. Tko zna, možda bude još takvih projekata - rekao je Tonči Huljić, osnivač Magazina.
Rađa, Štimac i Majoli okušali su se u popu, a Bilić u nešto žešćim tonalitetama. Karlović je repao o Pokosici, dinamovci u nešto intimnijoj atmosferi “treniraju” turbo folk. Tko zna, možda i oni nešto izdaju...

KOSTELIĆ I 'JOHNNY BE GOOD'
U slobodno vrijeme ne odvaja od gitare, uz koju voli i zapjevati. Prije nekoliko sezona svirao je uz ciljne arene u Svjetskom kupu. Pozornost skrenuo interpretacijom “Johnny be good”.

ŠTIMAC ZAMALO OSVOJIO PORINA
Pjesma “Mare i Kate”, koju je 1998. godine snimio s grupom Bohemi, i danas se može čuti u eteru. Snimio je samo jednu pjesmu u karijeri, no umalo dobio i Porina u kategoriji hita.

MAJOLI IZBJEGLA HRVATSKI RADIJSKI FESTIVAL
Sa Sandijem je 1999. snimila pjesmu “Do tebe mi nema” s kojom je čak došla do finala HRF-a. No u suradnji je došlo do nekih problema pa je Sandi pjesmu na festivalu izveo sam.

CRVENI GIBSON EXPLORE U SPLITSKOM RAWBAU
Već godinama Slaven Bilić svira ritam gitaru i to crvenu Gibson Explore. Izabrao je Rawbau i s tim bendom snimio nekoliko pjesama. Prošle godine snimio je spot za pjesmu “Vatreno ludilo”, a kritika je pohvalila i pjesme “Dolaziš”, “Je l’ te sram”, “Kako dalje”, “Križ”. Uzori? Aerosmith, Iron Maiden, Metallica...

RAĐA 'ZAKUCAO' U DUETU
Petar Grašo dugo je nagovarao prijatelja Dina Rađu i na kraju s njim snimio pjesmu “Nisam više ja sa njom” koja je solidno kotirala na top-listama. Bivši košarkaš oduševio je publiku diljem Hrvatske, ali više se nije pojavljivao u studijima.

IVO KARLOVIĆ ZABIJA 'BAŠ SVE'
Svoju dugogodišnju ljubav prema glazbi realizirao je u maniri Johna McEnroea, Shaquillea O’Neala, Kobea Bryanta. Na svom prvom albumu radio je s poznatim producentom Baby Dooksom, a najavni singl je pjesma “Baš sve”.

ŠIMUNIĆ JE 'TATA' I S MIKROFONOM
Ajde, Slaven, povedi nas igrače, malo žešće hrvatske navijače. Skupa ćemo pokazati svijetu tko je tata u nogometu, stihovi su koje je Josip Šimunić otpjevao u pjesmi “Svaki” s bendom Oprez. Poput Slavena Bilića, također je snimio spot za pjesmu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ASSHR 09.01.2009.

    \"Bilić je brijač\" kazze zrinko tutic. bilić je ko klada prije a ne brijac. kaj brije tutic.

Komentiraj...
Vidi sve komentare