To je to što me zanima!

Sportska 2012.: 'Kockasti' na Europskom, OI u Londonu...

Najiščekivaniji događaji ove, prijestupne godine svakako će biti Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske Igre, rukometni EP u Srbiji, Euro u atletici i vaterpolu...
Vidi originalni članak

U novoj 2012. godini ljubiteljima sporta neće nedostajati uzbuđenja koje će pružati brojna velika europska i svjetska natjecanja u raznolikim sportovima. U nastavku teksta donosimo vam kratki pregled najvažnijih događaja. Iz pregleda su izuzeti događaji koji se održavaju u godišnjem intervalu.

15.-29. siječnja - Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji

Izabranici Slavka Goluže pokušat će popraviti slab dojam s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Švedskoj u kojoj su zauzeli peto mjesto. Cilj je ponovo osvojiti minimalno medalju i obraniti srebro s Eura iz Austrije. Hrvatska reprezentacija u Srbiji je u skupini sa Slovenijom, Norveškom i Islandom, a križat će se sa skupinom u kojoj su Francuzi, Španjolci i Rusi.

16.-29. siječnja - Europsko vaterpolsko prvenstvo u Eindhovenu

'Barakude' će u nizozemskom Eindhovenu nakon svjetske bronce iz 2011. imati težak zadatak obraniti europski naslov iz Zagreba od prije dvije godine. Konkurenti za naslov su uvijek jaki Srbi, Crnogorci, Mađari i Talijani.

21. siječnja - 12. veljače - Afrički kup nacija u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji

Najprestižnije afričko natjecanje održat će se u srcu kontinenta. Egipat kao branitelj naslova iz Angole iz 2010. neće braniti naslov jer se nije kvalificirao kao i Nigerija, ali tu su uvijek Obala Bjelokosti i Gana kao glavni favoriti za naslov. Samo da ne bude terorističkih racija kao na momčad Toga.

31. siječnja - 11. veljače - Europsko prvenstvo u malom nogometu u Zagrebu i Splitu

Hrvatska će krajem siječnja biti domaćin prestižnog Uefinog natjecanja u Futsalu koji će ugostiti najbolje malonogometaše Europe. EP će se održati u zagrebačkoj i splitskoj Areni, a Hrvatska će igrati u skupini A protiv Rumunjske i Češke u Splitu.

10. ožujka - Cro Copov oproštaj u Areni Zagreb

Najveći hrvatski borac u mješovitoj borbi Mirko Filipović nakon bogate karijere u Prideu i UFC odlučio je objesiti rukavice o klin, no prije konačnog umirovljenja priredit će oproštajnu borbu u zagrebačkoj Areni.

8. lipnja - 1. srpnja - Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini

Nakon puno muke u kvalifikacijama Hrvatska reprezentacija s nestrpljenjem dočekuje Euro na kojem će igrati s Irskom 10. lipnja, Italijom 14. lipnja u Poznanju te sa Španjolskom 18. lipnja u Gdanjsku.

27. lipnja - 1. srpnja - Europsko atletsko prvenstvo u Helsinkiju

Najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković u glavnom gradu Finske će braniti zlato koje su osvojile u Barceloni 2010. 

27. srpnja - 12. kolovoza - Olimpijske Igre u Londonu

Najveći sportski događaj na svijetu održat će se u britanskoj prijestolnici koja će ugostiti najbolje svjetske sportaše na jednom mjestu. Na 30. Olimpijskim Igrama nastupit će više od 11 tisuća sportaša, a među njima i sestre Zaninović, Blanka Vlašić i hrvatski rukometaši.

Od 7. rujna - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014.

Nakon Eura 'kockasti' će se krajem ljeta posvetiti novom kvalifikacijskom ciklusu za najveće nogometno natjecanje SP u Brazilu 2014. 'Bilić-boysi' igrat će prvu utakmicu protiv Makedonije 7. rujna u Hrvatskoj, četiri dana kasnije gostovat će kod Belgije. Do kraja godine slijedi još jedan okršaj s Makedoncima u gostima te dolazak Walesa 16. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ubananismo 05.01.2013.

    e da

  • Mozak 02.01.2012.

    Moram primjetiti jednu grešku autora članka pa evo dopuna: 03.kolovoza.2012. Hajduk uspješno prošao 3.kolo kvalifikacija i plasirao se u LP..!

  • mariojoker4 02.01.2012.

    kelava non stop slini po vidi jeste primjetili

Komentiraj...
Vidi sve komentare