To je to što me zanima!

Sportski arbitražni sud odbio zahtjev Rusije: Ništa od Katara

Fifa je prvotno najavljivala privremene mjere zabrana natjecanja, bez nacionalne himne i zastave, ali s obzirom na to da su Češka, Poljska i Švedska odbile igrati protiv Rusije, nastup na SP za njih je završen
Vidi originalni članak

Sportski arbitražni sud (CAS) odbio je zahtjev Rusije da se zamrzne odluka Fife o zabrani natjecanja njezine nogometne reprezentacije u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

CAS je prvotno odbacio zahtjev Ruskog nogometnog saveza da suspendira sankcije koje je Uefa donijela protiv ruske reprezentacije i klubova zbog invazije u Ukrajinu, a u petak odlučili da neće poništiti ni Fifinu zabranu. 

To znači da Rusija neće moći igrati protiv Poljske u kvalifikacijama za SP i gotovo sigurno neće moći nastupiti na SP-u koje počinje 21. studenog ove godine. 

U znak prosvjeda protiv Putinove agresije na Ukrajinu, Češka je po uzoru na Poljsku i Švedsku odbila igrati protiv Rusije ako bi se našli u finalu doigravanja za SP 2022. 

Švedska će 24. ožujka u Solni igrati protiv Češke, a pobjednik tog susreta će 29. ožujka protiv Poljske igrati za plasman na SP.
Ruskim sportašima, ali i bjeloruskim, zabranjeno je natjecanje u više sportova zbog ratnog stanja u Ukrajini. 

ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU Sankcije Rusiji ostaju na snazi! Sportski sud odbio rusku žalbu

Fifa je prvotno najavljivala privremene mjere zabrana natjecanja, ali bez nacionalne himne i zastave. 

Međutim, Švedska, Poljska i Češka krajem prošlog mjeseca odbile su igrati kvalifikacijske utakmice s Rusijom čime se mogućnost njihovog sudjelovanja na SP-u zapravo okončalo. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • B7 18.03.2022.

    ...Putin je po horoskopu vaga.... možda bi mogli i sve ljude u tom istom horoskopskom znaku sankcionirati na razno razne naćine.... nakon toga sankcionirajmo sve koji imaju istu krvnu grupu kao i on.... ili nose istu frizuru? ...slušaju istu muziku? ...zašto se ogranićiti samo na ruse? ...ima još bezbroj opcija kako se može nekoga povezati sa Putinom i bez obzira što ti ljudi misle, očito postoji spremnost da ih se sa njim opravdano, ili neopravdano povezuje i zagorčava im se život.... stariji muškarci, koji su služili vojsku u bivšoj nam državi, vjerojatno se mogu sjetiti što je to "ćebovanje"... a sad se zapadna politika svodi na to, da u nedostatku vlastite snage i pameti, jednostavno one koje mogu bilo kako povezati sa Putinom natjeraju da ga "ćebuju"(trenutno se radi o nacionalnoj povezanosti)....a dok se to ne desi, patiti će i bezbroj onih, nimalo krivih, ni dužnih... koliko je to ok od zapadnog sistema, koji za sebe tvrdi da je slobodan, human i demokratski? ...a ponašaju se poput nekadašnjih oficira JNA.... za to vrijeme ginu gomile ljudi... nepovratno.....i svi su oni nečija djeca.... bez obzira na kojoj su strani.... a izgleda da je najmanje onih koji su na strani razuma.... pitam se da li će ikad doći vrijeme kada će se o ljudima isključivo suditi po djelima, a ne po nacionalnosti, vjeroispovjesti, boji kože i ko zna čemu sve ne....

  • perijeleti 18.03.2022.

    Njih treba totalno iskljuciti iz svih svjetskih organizacija.Ono sto rade vec desetljecima ako ne i stoljecima daleko je od svih ljudskih normativa.

  • ogidibogi 18.03.2022.

    "Ugledni engleski list Guardian objavio je kako je na izgradnji stadiona za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kataru dosad poginulo više od 6500 radnika."A te žrtve nokog nisu navele da odbije nastupiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare