To je to što me zanima!

Spursi "metlom" do velikog finala: Parker srušio Memphis

San Antonio Spursi s maksimalnih 4-0 izborili su veliko finale NBA svladavši sinoć Memphis Grizzliese 93-86. Veteran Tim Duncan u lovu je na svoj peti naslov prvaka
Vidi originalni članak

Košarkaši San Antonija prvi su finalisti velikog NBA finala nakon što su 'metlom' pomeli Memphis u finalu Zapadne konferencije u noći s ponedjeljka na utorak.

Spursi su možda lakše od očekivanog ostvarili sve četiri pobjede u doigravanju, a slučaj je bio i sinoć kad su rutinirano došli do slavlja u gostima 93-86.

Teksaška momčad osigurala je peto NBA finale, a u prijašnjih četiri svaki put je došla do naslova. Starosjedioc Tim Duncan tako će nakon 2007. godine loviti petu titulu, a Tony Parker i Manu Ginobili četvrtu.

Najzaslužniji u četvrtoj pobjedi protiv Grizzliesa je Francuz Parker, koji je ubacio 37 koševa, uz pest asistencija. Spursi nisu kroz cijelu utakmicu ispuštali prednosti, a kad bi se Memphis približio Parker, Ginobili, Duncan i Bayless pobrinuli su se da ne ispuste prednost.

Kod pobjedničke momčadi, osim Parkera, raspoloženi su bili Duncan s 15 koševa i osam skokova te Leonard s 11 koševa, šest skokova i pet ukradenih lopti.

U velikom finalu San Antonio čeka pobjednika finala Istoka između Indiane i Miamija, koji vodi 2-1 u seriji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • volim_dinamo_široki_brijeg 28.05.2013.

    Zašto se onaj Westbrook ozlijedio mogao sam dobro konferencijsko finale gledati ovako metla,stvarno bezveze.

  • zujavac 28.05.2013.

    Čestitke Spursima. Nadao sam se da će Memphis uzeti barem jednu tekmu.

  • potparol 28.05.2013.

    Parker je dominirao sinoc kao sto su spursi dominirali kroz seriju..uglavnom,nadam se da SanAntonio moze pruziti znacajniji otpor Jamesu i drustvo...uz malo srece se nadam i pobjedi :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare