To je to što me zanima!

Spursi korak do četvrtfinala: Tri gola za veselje u Londonu

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Tottenham je već dobro zagazio u četvrtfinale. Za momčad Mauricia Pocchetina zabili su Son (47'), Verthongen (83') i Llorente (86')
Vidi originalni članak

U drugom susretu večeri Tottenham je u Londonu pobijedio Borussiju Dortmund sa 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Tottenham je 'razbio' lidera njemačkog prvenstva i bez svog najboljeg igrača Harryja Kanea koji nije nastupio zbog ozljede. Pobjedu Spursima donijeli su Heung-Min Son (47), Jan Vertongen (83) i Fernando Llorente (86).

Tottenham i Borussija su do ove utakmice igrači četiri puta, a svaki sastav je upisao po dvije pobjede. Spursi su prošle sezone dobili obje utakmice protiv Borussije u skupini. U Londonu je bilo 3-1, a u Dortmundu 2-1, no Borussija je bila bolja u 2016. u osmini finala Europske lige. Također, je dobila oba ogleda (2-1, 3-0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a oba sastava su imala po jednu lijepu priliku. Moura je u sedmoj minuti pucao pored gola, dok je u 44. minuti zaprijetio Zagadou, ali je Lloris fantastično obranio.

Tottenham je poveo već u drugoj minuti nastavka. Vertonghen je ubacio, Zagadou je bio prekratak, a Son je lakoćom zabio za 1-0. U 59. minuti i Vertonghen se mogao upisati među strijelce, ali je s ruba kaznenog prostora pucao preko gola. U 82. minuti Belgijanac je ipak pogodio za 2-0.

Aurier je sjajno ubacio, a  Vertonghen utrčao iz drugog plana i zabio za 2-0. Veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Spursi su napravili u 87. minuti kada je Fernando Llorente nakon ubačaja iz kornera zabio za 3-0.

Uzvratne utakmice su 5. ožujka u Madridu i Dortmundu.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 14.02.2019.

    Nije to nista gotovo, stizali su se i veci zaostatci. Isto kao i Ajax-Real. Sjetimo se Schalkea mislim 2015, Real dobio 2:0 u gostima doma izgubi 3:4 i zivjeli su gusto tih zadnjih 5 min poslje ako se ne varam huntelaarovog gola. Za proci u lp treba obje tekme odigrat na razini, vise ti ni 5:0 nije siguran prolaz.

  • Kranksvester 14.02.2019.

    Čekam ekipu koja je na početku svršavala na ovaj Dortmund.. kako igraju najljepši i naubitačniji nogomet i kako će sve i svašta osvojiti ove sezone i daleko dogurati u LP.. di ste sada? Kad sam rekao da je Dortmund kao i uvijek, jak start, ali kasnije sve useru, da će tako biti i ove sezone, proglašen sam neznalicom.. dakle, još jednom, ajmo, javite se.. da vidim sada opravdanje i kako ništa ne znam

  • 14.02.2019.

    Kakva je engl liga pametnjakovici??

Komentiraj...
Vidi sve komentare